NRK Meny
Normal

- Håper på rettferdig behandling

Tvangsstengt barnehage i Halden får sin sak behandlet for fylkesmannen i Vestfold.

Berger barnegård, Halden

FÅR BEHANDLET SAKEN HOS FYLKESMANNEN I VESTFOLD. Eierne av Berger barnegård har i alle år etter at barnehagen ble tvangsstengt hevdet at det ble begått alvorlige saksbehandlingsfeil. Nå får eierne en sette-fylkesmann til å se på saken med nye øyne.

Foto: Rainer Prang / NRK

Eierne av Berger barnegård i Halden, som ble tvangsstengt i 2007, har fått flyttet saksbehandlingen fra Fylkesmannen i Østfold til Fylkesmannen i Vestfold.

Eierne har hevdet at ansatte hos Fylkesmannen i Østfold har hatt for nære forbindelser til kommuneansatte i Halden, og at dette har påvirket saksbehandlingen.

- Etter fem års kamp får vi endelig behandlet saken vår av noen som er uhildet. Vi forventer at vår sak sees på med nye øyne, sier medeier i Berger barnegård, Håkon Stang, til NRK.no.

Les også:

Berger barnegård, Halden

MENER FYLKESMANNEN I ØSTFOLD VAR INHABIL. Eierne av Berger barnegård hevder Fylkesmannen i Østfold har lagt usanne påstander fra Halden kommunes til grunn i sin saksbehandling, og at det har vært tette bånd mellom ansatte hos henholdsvis kommunen og fylkesmannen.

Foto: Rainer Prang / NRK

Ønsker ikke å kommentere pågående sak

Ekteparet mener Halden kommune tok seg til rette, da barnehagen ble tvangsstengt og virksomheten over natten ble flyttet til fotballklubben Kvik Haldens klubblokaler.

Det er fylkesmannen i Østfold, som selv har bedt Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet om at sette-fylkesmann oppnevnes.

Verken assisterende fylkesmann Trond Rønningen eller utdanningsdirektør Dag Løken hos Fylkesmannen i Østfold, som har ført brevet i pennen til departementet, ønsker å uttale seg om en pågående sak.

De bekrefter begge at det er uvanlig at saker flyttes fra Østfold til annet fylkesmannsembete.

Les også:

Berger barnegård, Halden

STILLE PÅ BARNEGÅRDEN. Gress og busker har nær dekket til Berger barnegård, der det fra 1997 ble utvidet fra 18 til 48 barnehageplasser.

Foto: Rainer Prang / NRK

Overført til annen barnehage

Eierne av Berger barnegård har i alle år, etter at barnehagen ble tvangsstengt, hevdet at det ble begått alvorlige saksbehandlingsfeil, da Halden kommune i november 2007 stengte barnehagen med øyeblikkelig virkning.

Forholdene kommunen engasjerte seg i dreide seg dels om økonomi, og dels om helsemessige saker.

Etter at kommunen stengte den private barnehagen i november 2007, ble barna overført til en hurtig-opprettet barnehage i fotballklubben Kvik Haldens klubblokaler.

Fortsatt drives det barnehage i fotballklubbens lokaler. Spretten Idrettsbarnehage er eiet av Halden Fotball A/S.

Håkon Stang har gjentatte ganger i media hevdet at ansatte i kommunen, og tidligere politikere i Halden med tilknytning til Kvik Halden fotballklubb trakk i trådene sammen med poltisk og administrativ ledelse, da Berger barnegård ble stengt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: