NRK Meny
Normal

- Håper det går bedre enn sist

I kveld møter Fredrikstad Hammarby i UEFA-cupen. Sist gang Fredrikstad representerte Norge i Europa, gikk det dårlig.

FFK - Hammarby

Klokka 20:00 møter Fredrikstad svenske Hammarby i returoppgjøret i UEFA-cupen.

Svenskene har et overtak etter at de vant 2-1 sist, men vinner Fredrikstad 1-0 eller mer mot Hammarby i den andre runden, går Fredrikstad videre.

Møtte bakgårdslag

Per Mosgaard

Jeg advarte spillerne foran kampen og prøvde å fortelle dem at ingenting er lett i fotball, sa trener Per Mosgaard om kampen mot Bangor.

Fredrikstad bør håpe at det går bedre enn forrige gang spilte i europacupen. Da røk laget fra plankebyen ut for et bakgårdslag fra Wales.

Etter cuptriumfen i 1984, skulle Fredrikstad representere Norge i den europeiske cupvinnercupen høsten 1985. Fredrikstad trakk lille Bangor City fra Wales, og regnet med lett match.

- Til og med våre ledere mente at dette ville bli en lett match. Jeg advarte spillerne foran kampen og prøvde å fortelle dem at ingenting er lett i fotball, sa trener Per Mosgaard den gangen.

Røk ut

Det ble ingen lett match. 2611 tilskuere på stadion så at gjestene tok ledelsen 1-0. Men håpet steg blant publikum da mossingen Hans Deunk utlignet for Fredrikstad noen minutter senere.

- Jeg tror det var en heading, og jeg jubla hemningsløst. Vi hadde et håp om å komme oss videre, så det var var kjempegøy å score. Men når jeg tenker på det etterpå, var det kanskje ikke allverden, med tanke på at vi spilte mot en bakgårdsklubb fra Wales, sier Hans Deunk til NRK Østfold.

Utligningen hjalp ikke Fredrikstad til cupavansement. Kampen endte 1-1, og to uker senere kom en ny nedtur. 0-0 i Wales var slutten på FFKs eventyr i Europa.

Tror på seier

Fredrikstads Raymond Kvisvik

Raymond Kvisvik sørget for Fredrikstads første scoring på 22 år i UEFA-cupen i kampen bortekampen mot Hammarby.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

-  Det er vel mer gjevt å spille cupvinnercup for Fredrikstad i dag, tror jeg. Det blir nok mer stemning på tribunene, sier Hans Deunk.

Hans Deunk tror at Fredrikstads cupeventyr får flere kapitler denne gangen.

- Jeg synes Fredrikstad har vært veldig gode i år, og hvis de får publikum med seg og får til spillet sitt, kan de få til hva som helst. Jeg håper det går bedre enn sist, og tipper 2-0 til Fredrikstad, sier Hans Deunk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skjeggkre ga prisavslag

    Et par får 408 000 kroner i prisavslag fordi det var skjeggkre i en bolig de kjøpte på Kråkerøy i Fredrikstad for 6,8 millioner kroner. I dommen fra Fredrikstad tingrett går det fram at skjeggkre gjør minimale materielle skader, men vil være sjenerende og ubehagelig for beboerne.

    Skjeggkre i limfelle
    Foto: Sindre Reinholt
  • Maks 5 knop i Sarpsborg

    Sarpsborg kommune har innført en forskrift som begrenser farten nær holmer, skjær og land. På en avstand fra 150 meter er maksimalt tillatt hastighet 5 knop.