NRK Meny
Normal

- Han viste ikke anger

Det var tungt for offerets mor å høre den drapstiltaltes forklaring, sier bistandsadvokat Torgeir Røinås Pedersen.

Torgeir Røinås Pedersen og Amir Mirmotahari

– Han beklaget i innledelsen, men vi opplever at han i liten grad viser anger når han forklarer seg, sier bistandsadvokat Torgeir Røinås Pedersen (t.v.) om første dag i retten.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Den tiltalte 47-åringen tilsto i går å ha tatt livet av Naser Abdol Mohammady, men nekter for at drapet var planlagt, slik påtalemakten prøver å bevise i Fredrikstad tingrett. Bistandsadvokat Torgeir Røinås Pedersen sier at det har vært tungt for offerets mor å høre tiltaltes forklaring

En fryktelig tøff dag

– Det har vært fryktelig tøft for henne å følge denne dagen, sier bistandsadvokat Torgeir Røinås Pedersen. Og høre hvordan ting har fremkommet. Hun opplever det slik at det er lite anger fra den tiltaltes side. Noe hun opplever som litt overraskende i forhold til det forferdelige som har skjedd.

Arild Holden

Min klient angrer selvfølgelig, men det er lite annet han kan gjøre nå enn å ta ansvaret for drapet, mener forsvarsadvokat Arild Holden.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Han innledet med en beklagelse. Så får man vurdere hvor følelsespreget den var. Det skal ikke jeg mene så mye om. Men utover i forklaringen, når han skal si hva han tenker om det som har skjedd, så opplever vi kanskje i liten grad at det er noen dyp erkjennelse av hvor vanskelig dette har vært.

– Selvfølgelig angrer han

Forsvarer Arild Holden forklarer at 47-åringen uttrykker anger på sin måte.

– Han har en spesiell måte å uttrykke dette på. Selvfølgelig angrer han. Men hans måte å si dette på, er at han ikke får gjort noe med det. Gjort er gjort, og han er opptatt av å ta ansvaret, nemlig at han skal straffes.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: