NRK Meny
Normal

- HA må gå i pluss

Den nyslåtte styrelederen i Halden Arbeiderblad må brette opp ermene.

Harald Bjerge
Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Harald Bjerge ble tirsdag kveld valgt til ny styreleder i Halden Arbeiderblad. Generalforsamlingen førte til store utskiftninger i styret - tre av fem styremedlemmer ble skiftet ut.

I tillegg til Bjerge, kjent fra sin fartstid fra fagforeningsarbeid på Norske Skog Saugbrugs - sitter Hans Petter Anker Bærem, Turid Eriksen, Åge Kjelbergnes og Astrid Arntzen i det nye styret.

De får en tøff jobb.

HA på hestekur

"2009 blir et år med lite forutsigbarhet på inntektssiden", står det i Halden Arbeiderblads årsberetning for 2008. I mars ble første del av en innstrammingsplan satt i verk, da 16.5 årsverk ble fjernet. I dag er det igjen 73 årsverk i avisselskapet, men flere kutt må til.

- Det tar vi med nytt styre i første møte på torsdag, så det kan jeg ikke svare på i dag, sier administrerende direktør Anne-Grethe Kolstad etter tirsdagens generalforsamling, som i store trekk fokuserte på den økonomiske situasjonen.

- Må ta noen grep

Påtroppende styreleder Harald Bjerge sier det er helt nødvendig å ta noen grep.

- Det er lagt ned tre aviser i Østfold bare denne uka. Vi ser på regnskap som ikke er tilfredsstillende.

Bjerge ønsker så langt ikke å gå i detaljer om styret og administrasjonens kuttplaner.

- Det er en helhet, og den helheten vil bli vurdert. Så får vi ta det derfra.

- Det viktigste er at avisa viser tilfredsstillende resultater, og at vi kan utvikle avisa, sier den nye styrelederen.

- Da må det gå i pluss, vi kan ikke gå i null.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.