NRK Meny
Normal

- Godt fornøyd med spillerkjøp

FFKs Morgan Andersen er veldig godt fornøyd med spillerkjøpene før overgangsvinduet stengte. Klubben har skaffet seg seks nye spillere.

Gardar Johansson
Foto: Gisli Baldur/krreykjavik.is

- Ut i fra tiden vi har hatt til rådighet og det markedet som er nå, synes jeg vi har gjort en god jobb, sier konstituert daglig leder i FFK Morgan Andersen.

Klubben har brukt fire-fem millioner kroner på kjøp av seks spillere.

Seks nye spillere

Fredrikstad fotballklubb har, før overgangsvinduet stengte ved midnatt 31. august, skaffet seg seks nye spillere.

Morgan Andersen
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Tamas Szekeres (Tromsø), Miikka Multaharju (Denizilispor), Patrik Gerrbrand (Leicester), Gardar Jóhannson (angrep, Valur, Island) , Hermanni Vuorinen (FC Honka, Finland) og Anders Stadheim (Sogndal).

Til NRK sier Morgan Andersen at klubben har brukt fire-fem millioner på spillerkjøp.

- Vi har brukt det beløpet vi har gått ut med i mediene og fortalt vi skulle bruke. Det er fire-fem millioner kroner. Vi har ikke brukt noe mer enn det, sier Morgan Andersen.

Det finske Hufvudstadsbladet skriver at FFK betalte 600 000 Euro (4,9 millioner) for Honkas toppscorer Hermanni Vuorinen, men Andersen sier det ikke er tilfelle.

- Det er jeg som har laget avtalen med Vuorinen, og dette stemmer ikke. Det er mange drømmer ute og går her, og ikke alt er sant, sier han.

Johansson må vente

Når det gjelder spissen Gardar Jóhannson (Valur, Island), må FFK  vente til januar med å innlemme ham i stallen.

Johansson har spilt for to forskjellige klubber i samme år. FIFAs reglement tillater ikke spill for en tredje proffklubb. FFK er hans tredje klubb innenfor FIFAs kalenderår. Han har derfor returnert til Island.

 – Det er en spiller vi ønsker oss, men han blir nok ikke spilleklar nå. Trolig må vi vente til januar, sier Morgan Andersen til Fredriksstad Blad.

Anders Stadheim
Foto: Cosmin Cosma / NRK

Imøtegår kritikk

Fra forskjellig hold har det kommet kritikk mot FFK på at klubben har hatt det for travelt med spillerkjøp og opptrådt krampaktig med å handle inn spillere.

- Nå er det jo vi som jobber med dette, og da får folk forutsette at det er vi som kan det. De må stole på oss som gjør jobben, at vi gjør det best mulig ut i fra den tiden og de ressursene vi har til rådighet, sier han.

Sju spillere ut av stallen

I løpet av året har Fredrikstad fotballklubb kvittet seg med sju av spillerne i stallen.

Ut har Chistian Petersen (Follo), Bora Zivkovic (Vejle, Danmark), Steinar Sørlie (Lisleby), Lars Blixt (fristilt), Dag Frode Hornseth (Nybergsund), Martin Wiig (Sparta Sarpsborg) og Are Tronseth (Sparta Sarpsborg, lån ut sesongen) gått.

På forespørsel om hva FFK har tjent på å selge spillere, er Andersen tilbakeholden med opplysninger.

- Jeg kan ikke si så mye om det. Vi sparer også lønnsutgifter. Det er også viktig for oss. Øker en troppen må jo også noen ut, sier Morgan Andersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se fredagens Østfold-nyheter her

  • Lang ventetid på Bastø Fosen

    Vegtrafikksentralen Øst opplyser fredag ettermiddag at det er lange ventetider på fergestrekningen mellom Moss og Horten. På grunn av tekniske problemer på den ene ferga, må det påregnes en ventetid på rundt en time.