NRK Meny
Normal

- Glad for at bråket er over

A-pressens konserndirektør er glad for at konfliktene rundt Halden Arbeiderblad har roet seg etter ti år med bråk.

Ill. foto

A-pressen kommer til å bli representert i Halden Arbeiderblads styre fra neste styremøte. Mange års stridigheter er lagt tilside.

Foto: Rainer Prang / NRK

Fra nyttår går Halden Arbeiderblad over fra Edda Medias annonsesamkjøring til A-pressens NR1 Samkjøringene.

Dermed er HA tilbake i A-pressefolden, som de forlot i 1999 til fordel for Orkla Medias samkjøring.

Les også:
Stevner HA for retten
Ønsker nytt styre i HA
NRK Østfolds saker om HA

Ill. foto

Fra nyttår går Halden Arbeiderblad over fra Edda Medias annonsesamkjøring til A-pressens NR1 Samkjøringene.

Foto: Rainer Prang / NRK

Langvarig strid

A-pressen eier 41,5 prosent av HA-aksjene, og har forsøkt å få kontroll over lokalavisen ved å tilby opsjon og kjøp av småaksjonærenes aksjer.

Men styret i HA beslagla disse aksjene, og vant frem i både Lagmannsretten og i Høyesterett med at med at styret var i sin fulle rett.

A-pressen ønsket ifølge Journalisten å tvinge Halden Arbeiderblad tilbake til sin egen annonsesamkjøring.

HAs overgang til Orkla Media-samkjøringen i 1999 fikk konsernet til å starte opp en konkurrerende gratisavis, Halden Dagblad, som ble lagt ned tidligere i 2009.

HAs styreleder Harald Bjerge omgitt av redaksjonsklubben

A-pressen gikk lei av HA, da lokale eiere mistrodde konsernets intensjoner. A-pressen var også dypt uenige i at det daværende HA-styret under ledelse av Harald Bjerge (t.h.) forsøkte å sparke tidligere redaktør Frode Rekve og administrerende direktør Anne-Grethe Kolstad.

Foto: Christina Eriksen / NRK

A-pressen gikk lei av HA

I mai i år gikk A-pressen lei av Halden Arbeiderblad, skriver Journalisten.no. Konsernledelsen mente de var mistrodd og motarbeidet av de lokale eierne i Halden .

Derfor ville ikke A-pressen ta styreansvar for HA, og trakk ut sitt styremedlem. En forretningsadvokat ble satt til å representere A-pressens interesser i HA-styret.

Dette skjedde rundt den tiden da HAs mye omtalte styre under ledelse av Harald Bjerge sa opp både daværende sjefredaktør Frode Rekve og administrerende direktør Anne-Grethe Kolstad, en beslutning som senere ble omgjort .

Tilbake i styret

Med et nytt styre og ny plattform for samarbeid ser nå konsernet positivt på å samarbeide med HA.

- Dette er en veldig hyggelig og positiv utvikling. Derfor går A-pressen nå inn igjen i HA styret. Direktør Jorulf Husbyn vil representere oss på ordinært vis, fra og med neste styremøte, sier Thor Gjermund Eriksen, konserndirektør i A-pressen med ansvar for utgiverspørsmål, innholdsutvikling og kommunikasjon til Journalisten.no.

- Da vi gikk ut var vi veldig tydelige på at vi mente det var riktig, slik situasjonen var. Samtidig sa vi at vi ønsket å bidra til at HA driver godt, hvis de lokale eierne og styret også ønsket å samarbeide med oss om det. Nå er situasjonen normalisert og vi ser fram til et godt forhold til HA, sier Eriksen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke kontroll på Rømskog-skogbrann

    Et område på 100X20 meter på Stangebrot i Rømskog brenner. Brannvesenet er på stedet, men har foreløpig ikke kontroll på brannen. Skogbrannhelikopteret er rekvirert.

  • Plen brant i Halden

    Det var en gressplen foran en bolig som brant i Halden. Omtrent 50 kvadratmeter skal ha brent. Brannvesenet holder nå på med etterslukking, og vil igjen påminne folk om at det er totalt brannforbud.