NRK Meny
Normal

- Forkastelig å si opp redaktøren

Frp-politiker mistenker at redaktøren i Halden Arbeiderblad ble sagt opp fordi han var kritisk til hvordan Arbeiderpartiet styrer byen.

Egil Lund Pettersen

Egil Lund Pettersen i Halden Fremskrittsparti tror styret i Halden Arbeiderblad har operert med vikarierende motiver i forbindelse med oppsigelsen av redaktør Frode Rekve og administrende direktør Anne-Grethe Kolstad.

Foto: Jørgen Gangstøe / NRK

Egil Lund Pettersen i Halden Fremskrittsparti er kritisk til oppsigelsene som Halden Arbeiderblads styre vedtok mandag.

Styret begrunnet oppsigelsene med at avisen har økonomiske problemer.

- Virker som et vikarierende motiv

- Det er forkastelig av Halden Arbeiderblads styre å si opp både redaktøren og administrerende direktør, mener Lund Pettersen.

Han er bekymret etter at Frode Rekve og Anne-Grethe Kolstad fikk beskjed om å gå fra sine stillinger i går og han tror ikke noe på avisstyrets begrunnelse.

- Når økonomien blir brukt som argument for å fjerne en redaktør som såvidt jeg har forstått ikke har økonomisk ansvar, virker det mer som et vikarierende motiv for å ta bort en som har brukt ytringsfriheten til å være kritisk mot hvordan Ap styrer her i byen, og det synes vi grenser til det forkastelige, sier Lund Pettersen.

Mange haldensere har sagt opp avisen i protest etter at oppsigelsene ble kjent, og Norsk Redaktørforening mener at Rekve bør gå til arbeidsrettssak .

- Har vært for kritisk for Ap

Lund Pettersen tror den egentlige grunnen til avgjørelsen om å si opp Rekve og Kolstad ligger i den redaksjonelle linjen avisen har hatt etter at redaktør Frode Rekve begynte i jobben for halvannet år siden.

- Avisen har vært kritisk i forhold til en del lukkede prosesser og en del saksutredninger som ikke har vært gode nok, rett og slett hvordan ting fungerer her i byen, sier Lund Pettersen.

- Lurt å omgjøre avgjørelsen

Han mener at HAs styre bør omgjøre sin avgjørelse.

- Avisen må jo ha en redaktør, og vi støtter Frode Rekve fullt ut her. Jeg tror det hadde vært lurt å reversere avgjørelsen eller legge på bordet alle fakta så vi kan se hva som er den egentlige grunnen til at dette har skjedd, sier Lund Pettersen.

Enn så lenge kommer ikke Frp til å gjøre annet enn å følge nøye med på utviklingen av saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se kveldens siste TV-sending

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud