- For mange gjengangere i lokalpolitikken

Fremskrittspartiet i Halden vil ha større utskifting av lokalpolitikerne. Frp mener det er en fare for rekrutteringen at de samme politikerne brukes i flere utvalg.

Halden kommunestyre ARKIV

Fremskrittspartiet mener de folkevalgte i inneværende periode i Halden kommunestyre (bildet) i alt for stor grad er gjengangere på partienes lister og i de ulike utvalg og nemder.

Foto: Halden Dagblad

 - Det er uheldig for interessen til velgerne og kommunestyremedlemmene at det er noen  politikere som går igjen i de sentrale utvalg. Dette har det vært for mye av i siste perioden, sier ordførerkandidat for Frp i Halden, Egil Lund Pettersen til NRK.

Han innrømmer at partiets nåværende leder, Per Egil Evensen,  har vært en gjenganger i sentrale utvalg, og at dette kan ha vært uheldig.

- Det er helt klart at også Frp må være med på å bidra til at flere rekrutteres inn i politikken, og at flere får en følelse av at de er deltakere og er med på å bestemme, sier Lund Pettersen. 

Valg i Halden 2007

Frps ordførerkandidat Egil Lund Pettersen (t.h.) mener at også Frp har bidratt til at for få politikere har hatt for mye makt i inneværende valgperiode, og at flere må få ta del i avgjørelsene. Partiets nåværende leder, Per Egil Evensen helt til venstre.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Mener det er mange nye fjes

- Hvis dette er et problem for Fremskrittspartiet at de har for mange medlemmer som går igjen i utvalgene, går jeg ut i fra at partiet gjør noe med det, sier den sittende ordføreren i Halden, Per Kristian Dahl (Ap), til NRK.

Per Kristian Dahl, Ap

Per Kristian Dahl (Ap) mener det er mange nye fjes å se i kommunestyresalen både i inneværende periode, og på partienes lister for det kommende valget.

Foto: Rainer Prang / NRK

Han understreker at det er partiene selv som nominerer sine kandidater, og Dahl mener det i valgperioden 2003-2007 er rundt 40-50 prosent nye kommunestyremedlemmer.

- Det jeg har sett av listene før årets valg forteller meg at det er mange nye navn, så jeg ser ikke dette som noe problem, sier Dahl

Men Frp mener det er et behov for endringer, og vil også ha endringer i utvalgsstrukturen. 

- Vi må tørre å la alle slippe til slik at vi sprer ”makta”. Slik tror jeg at kommunestyret kan bli det spennende debattforum det skal være, og dermed gjøre politikken mer spennende. Dette vil også ha en gunstig innvirkning på interessen for å stille opp på lister, sier Egil Lund Pettersen.