NRK Meny
Normal

- For lite, for sent

Ulf Leirstein (Frp) er ikke spesielt imponert over forslaget til nasjonal transportplan.

Ulf Leirstein

Stortingsrepresentant for Østfold Frp, Ulf Leirstein.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

I dag la statsminister Jens Stoltenberg, samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell frem forslaget til Nasjonal Transportplan (NTP).

Der går det blant annet frem at Norge skal bruke 311 milliarder kroner på vei, og 168 milliarder på jernbane.

Stortingsrepresentant for Østfold Frp, Ulf Leirstein, mener forslagene som kommer frem i planen er «for lite, for sent».

– Det er veldig spesielt at Norge, som et av verdens rikeste land, ikke nå klarer å gjøre et kjempeløft for vei og jernbane. Dessverre så er det for lite, og det er for sent, sier han til NRK.

– Skulle vært ferdig for lenge siden

I planen kommer det frem at E18 mellom Melleby og Momarkens skal prioriteres med 1,8 milliarder i første fireårsperiode.

1,2 milliarder av disse skal være statlige midler, mens 680 millioner skal være bompenger.

– E18 er en vei som skulle vært ferdig for flere år siden. At man ikke kan nå kan garantere at dette er på plass om et par år, er en fallitterklæring. Jeg er veldig skuffet over at man ikke får et klart årstall, sier Leirstein.

– En trist melding

Regjeringen legger opp til en trinnvis utbygging av InterCity-strekningen Oslo-Halden/Göteborg. Strekningen er tenkt å stå ferdig i 2030.

– Det er veldig spesielt at man skal bruke 20 år på å bygge en strekning som er fem-seks mil med jernbane. Det er så lang frem i tid, at disse løftene er dessverre ikke verdt noe som helst, tordner Leirstein.

– Det er en trist melding for alle de av oss som av og til bruker toget, og ikke minst for de som bruker toget hver enste dag til jobb, sier

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 23.04: Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • Frykter millionsprekk på skole

    Varaordfører Alf Ulven i Aremark er kritisk til at rehabiliteringen av en skole kan komme til å koste seks millioner kroner mer enn budsjettert. Overfor HA er han kritisk til at utbetalingene skal ha skjedd uten at sprekken er behandlet politisk.