NRK Meny
Normal

- Fjerde ferge må bli permanent

En fjerde ferge må komme på permanent basis. Det sier vegsjef i Østfold, Turid Stubø Johnsen.

Bastø Fosen, moss-horten
Foto: Rainer Prang / NRK

I fjor sto hver åttende bil igjen på Bastøkaia i snitt, og i elleve av årets tolv måneder sto det igjen langt flere enn det målet som er satt på to prosent.

– Derfor må en ferge komme snarest, og den må være permanent, sier distriktssjef for Statens Vegvesen i Østfold, Turid Stubø Johnsen.

Hun er utålmodig overfor Bastø Fosen, som ennå ikke kan si med sikkerhet når en fjerde ferge settes inn på Norges største fergesamband.

LES OGSÅ:

- Bryter konsesjonsvilkår

Inntil Bastø Fosen får på plass enda en ferge, konstaterer vegsjefen i Østfold at vilkårene for konsesjonen på fergestrekningen brytes.

– Jeg registerer at det ikke er kommet noen fjerde ferge, og at den skulle vært på plass så lenge det er så mange som må stå igjen på kaia. Målet er at 98 prosent av de reisende skal komme ombord i den ferga de har planer om, sier Stubø Johnsen.

LES: Trafikk-kaos på fergekaia

Ikke bestilt

Etter det NRK erfarer er noe av grunnen til at en ekstra ferge ikke er på plass, at det er svært få ledige ferger på markedet, spesielt om sommeren.

Det er heller ikke kjent om Bastø Fosen har satt i bestilling en fjerde ferge i tillegg til dagens Bastø I, Bastø II og Bastø III. Byggetiden for en helt ny ferge er på rundt to år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.