NRK Meny
Normal

- Filmet overgrep mot 14-åring

To 17 år gamle gutter står i Halden tingrett i dag tiltalt for seksuelle overgrep mot en jente da hun var 14 år gammel. Guttene skal også ha filmet overgrepene.

Overgrepene skal ha skjedd i Halden i desember i 2006.

Guttene nektet straffskyld for tiltalen som gjelder seksuell omgang med barn under 16 år.

- Filmet det hele

I tiltalen står det at guttene skal ha tvunget jenta til oralsex. De skal også ha filmet det hele.

Overgrepnene skal ha skjedd i en garasje i Teatergata i Halden en sen desemberkveld. Og flere personer skal ha sett overgrepene.

- Ikke skyldig

Det er satt av to dager i Halden tingrett til saken som startet mandag. Flere personer skal vitne og det er satt av to dager til rettsaken i tingretten.

Da saken startet mandag sa begge guttene seg ikke skyldig på spørsmålet fra dommeren om de erkjente straffskyld etter tiltalen.

Aktor i saken er politiavdokat Erik Førde og forsvarere er advokat Erik Parmer og advokat Hans Christian Wang.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.

  • Forsøkte smugle valper

    5 hundevalper av typen Mops ble i helgen forsøkt smuglet over grensen på Svinesund. Tollvesenet kom over valpene da en ungarskregistrert bil ble stoppet i en rutinekontroll. Dette var valper som skulle selges i Norge sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge. Valpene ble levert til Mattilsynet.