NRK Meny
Normal

- FFK ødelegger sitt eget image

FFK mister tillit hos publikum ved å unnlate å kommentere siktelsen mot Morgan Andersen. Det mener Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for journalistikk.

FFK-supportere
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

På fredag tok politiet i Oslo ut formell siktelse mot Morgan Andersen. FFK-direktøren mistenkes for dokumentfalsk i forbindelse med Mikel-saken, da Andersen var direktør i Lyn.

Verken FFK-direktør Morgan Andersen eller styret i fotballklubben ønsker å kommentere beskyldningene overfor mediene.

Morgan Andersen vil kun kommentere siktelsen gjennom sin egen tv-kanal på internett, FFK-TV.

- Bør stille opp

Bodahl-Johansen

Gunnar Bodahl-Johansen er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

FFK stiller også som betingelse at intervjuet på FFK-TV må sendes i sin helhet, hvis det skal brukes av andre medier.

Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for Journalistikk er kritisk til at Morgan Andersen på den måten slipper å svare på kritiske spørsmål.

- Intervjuet er fullstendig uten kritiske spørsmål. De har rett til å la være å kommentere saken, men etter min mening burde Morgan Andersen kommentere denne saken i offentligheten, og ikke gjennom sin egen TV-kanal. Dette intervjuet er helt meningsløst.

- Graver sin egen grav

Bodahl-Johansen, som er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, mener FFKs håndtering av saken kan skade klubben.

- De ødelegger sin egen image. Lukkede organisasjoner og lukkede kommuner mister tillit hos befolkningen. Sånn er det over hele linja. FFK er så til de grader offentlig innrettet. De får tippemidler, og de lever på folks gunst. Da må de også være forberedt på å stille opp på slike saker, sier Bodahl-Johansen.

Gunnar Bodahl-Johansen tror fotballklubben vil tjene på å ha et mer åpent forhold til mediene. Men han tror ikke at FFK klarer å hindre negativ omtale ved å unnlate å kommentere ubehagelige spørsmål.

-  Dette er jo et regissert intervju, med rot i FFK selv. Jeg tror at folk gjennomskuer dette. Dette kan ingen i hvert fall ingen seriøse nyhetsaktører formidle videre, sier Gunnar Bodahl-Johansen.

Morgan Andersen

Morgan Andersen er siktet for å ha forfalsket en kontrakt i forbindelse med John Obi Mikels overgang fra Lyn til Manchester United.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: