NRK Meny
Normal

- FFK har vært en skuffelse

Søndag møter Start FFK på hjemmebane. Sørlendingene har lite positivt å si om innsatsen til laget fra Plankebyen i 2009.

Raymond Kvisvik, FFK, i kamp mot Geir Ludvig Fevang, Start, i vårkampen

Start slet mot FFK, da de gjestet Fredrikstad i våres og tapte. Søndag regner sørlendingene med å kapre alle tre poengene på Sør Arena, når Østfold-laget kommer på besøk.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- De har et bra lag, men jeg synes de har vært dårligere enn forventet til nå i sesongen, sier Start-keeper Kenneth Høie til 100 % fotball .

Han sier han vet at Rødbuksene kan spille bra, men at de ikke har levert varene i år.

- Vi vet de kan spille godt, men det de har levert til nå i år har stort sett vært under pari, sier Høie dagen før lagene braker sammen i Kristiansand.

Les også:
FFK ut med flagget til topps
Klarer FFK å reise seg?
Ny skade for FFK

Søvlaget innfrir ikke

Kenneth Høie, Start

Start-keeper Kenneth Høie er overrasket over FFKs dårlige resultater i år.

Foto: Sander Heggheim/NRK

FFKs 2008-sesong var fantastisk, og laget endte med sølv kun slått av Stabæk.

I år har det ikke gått så bra for FFK, og foran morgendagens kamp mot Start ligger Fredrikstad-laget på en beskjeden 12. plass, mens Start holder 6. plassen.

Begge lag har spilt 20 kamper

Også Start-kaptein Geir Ludvig Fevang er forbløffet over FFKs utsatte tabellposisjon, der Østfold-laget, sammen med et knippe andre lag i bunnen, sliter med 20 poeng.

- Jeg er overrasket over at ikke de har prestert bedre med det mannskapet de har, sier Fevang.

Tror på seier mot FFK

På gårdagens Start-trening var det tidvis høy intensitet, skriver 100 % fotball.

Trener Knut Tørum har fokusert på samhandling og organisering.

- Samhandlingen sitter bra i det vi har trent på gjennom uken, og det gir selvtillitt. Jeg har en god følelse, sier Geir Ludvig Fevang.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for fyllekjøring

    En mann i 20 årene ble stanset av UP på Rolvsøy i Fredrikstad lørdag formiddag. Han er mistenkt for å ha vært alkoholpåvirket da han kjørte bil.

  • Nei til sammenslåing

    Sorenskriver i Sarpsborg tingrett, Thor Linde, mener det ikke har noen hensikt å innføre felles ledelse av tingrettene i Fredrikstad og Halden. Domstoladministrasjonen vurderer dette fordi sorenskriveren i Halden slutter i sin stilling i mai. Linde mener derimot at domstolene i Østfold bør slås sammen og samles ett sted i fylket for at forslaget skal ha effektiviseringsgevinst.