NRK Meny
Normal

- Fem cupfinaler for FFK

FFK-trener Knut Torbjørn Eggen vil si minst mulig om nedrykk, men konstaterer at klubben har fem cupfinaler igjen å spille før status gjøres opp.

Knut Torbjørn Eggen
Foto: Sara Johannessen / Scanpix

For Fredrikstad fotballklubb gjenstår fire "cupfinaler" i serien og selve finalen mot Sandefjord på Ullevaal i november.

- Hypotetiske spørsmål bruker jeg minst mulig tid på nå. Alt dreier seg om å sette inn krefter der vi kan påvirke prestastjonene våre slik at vi nettopp unngår et nedrykk, sier FFKs trener til Aftenposten før Tromsø-kampen søndag..

 

Øyvind Hoås (t.v.) og Benjamin Kibebe
Foto: Rainer Prang / NRK

Store tap ved nedrykk

FFK er et av åtte lag som kjemper for å unngå nedrykk, og kommende søndag spilles en "sekspoengs-kamp" borte mot Tromsø.

Alle eliteserieklubber vet at inntektene faller radikalt, hvis klubben rykker ned til 1. divisjon.

For FFKs del er en ny stadion verdt 102 millioner kroner under bygging, og hvis det blir nedrykk kan inntektsbortfallet komme opp i 15-20 millioner kroner.

FFK har store planer på gang, og et stort spørsmål er hva som skjer økonomisk og sportslig, dersom klubben rykker ned.

- Kortsiktig vil klubben klare et nedrykk, men vi tåler ikke å være i 1. divisjon over tid, sier styreleder i FFK, Bjørn Jensen, til Aftenposten.

Han tror ikke klubben tåler å være i 1. divisjon i mer enn to år.

Fokus på Tromsø

FFKs motstander søndag er Tromsø, som også står med ryggen mot veggen før de siste fire serierundene.

Lagene i faresonen er Odd Grenland (29), Lyn (29), HamKam (26), Fredrikstad (25), Sandefjord (25), Molde (24), Viking (23) og Tromsø (20).

Knut Torbjørn Eggen sier til Aftenposten at han og spillerne har fokus på den vanskelige bortekampen i Tromsø søndag.

- Alle kan jo lese en tabell, og det er klart det surrer i hodet på oss hva som kan skje. Men vi har fem cupfinalekamper igjen, inkludert den på Ullevaal, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: