- Feil å skyte ulven

Naturvernforbundet i Østfold mener regjeringen er på villspor når de senker terskelen for å skyte ulv her i landet.

Sau drept av ulv
Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

I går bestemte de rød-grønne at de såkalte grenseulvene skal telles med i den norske bestanden, noe som åpner for felling av ulv i Østfold.

LES: - Farligere å være ulv fra nå av

Det liker Pål Bugge i Naturvernforbundet i Østfold svært dårlig.

– Det er helt feil vei gå. Det man må gjøre er å øke innsatsen for å forebygge ulveskader og kreve gjeting av sauer. Man må ha bedre sikkerhetstiltak og sauebøndene må rett og slett følge opp dyra sine bedre, sier Bugge til NRK.

LES: - Åtte sauer drept av ulv

– Vil utrydde ulven

Pål Bugge og Naturvernforbundet er sterkt uenig i innholdet i det nye Soria Moria-forliket, hvor regjeringen heller åpner opp for å skyte flere av rovdyrene.

At ulvene som lever på grensen mellom Norge og Sverige nå skal telles med i den norske bestanden, mener han er helt bak mål.

– Dette er et gradvis spill fra lobbyistene og regjeringen, spesielt Senterpartiet, for å få utryddet ulven. At de nå også skal skyte på såkalt svensk ulv som går over grensa, blir helt feil. Dette kommer til å gå over stokk og stein og ende opp med å bli en pinlig sak mellom Norge og Sverige, tordner Bugge.

De siste ukene har tilsammen har 20 sauer i Østfold blitt drept av det som bøndene mener er ulv. Ordfører Peder Harlem (Sp) i Rakkestad gikk i forrige uke ut og sa at rovdyrpolitikken i Østfold er feilslått.

LES:

SE I NETT-TV: – Ulveangrep i Rakkestad

Video nsps_upload_2009_9_21_18_34_23_2157.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.