NRK Meny
Normal

- Feige Høyreordførere

Espen Eikaas Syljuåsen mener Høyre-ordførerne i Askim og Eidsberg feiger ut i årets jordbruksdebatt.

Espen Eikaas Syljuåsen

Espen Eikaas Syljuåsen ber Høyre-politikerne kommentere jordbruksoppgjøret.

Foto: Norges Bygdeungdomslag

– Jeg mener ganske enkelt at dem er feige. De tør ikke ta debatten. Jeg har utfordret dem gang på gang. Både på Facebook og i Smaalenenes Avis, sier Syljuåsen.

I dag har han leserinnlegg på trykk hos Smaalenenes Avis hvor han skriver at ordførernes oppførsel i debatten om årets jordbruksoppgjør ikke hører noe som helst sted hjemme.

Norges mest synlige

Syljuåsen synes det er et paradoks at ellers synlige politikere nå ikke blir med på det offentlige ordskiftet.

– Erik Unaas ble kåret til landets mest synlige ordfører i vinter. Hvorfor skal plutselig han ikke ta ordet i denne debatten, når han blir utfordret så direkte. Det er mulig det er vanskelig for han å plassere meg som person. Jeg er bare en vanlig mann på gata som stiller noen spørsmål og ønsker å få svar. Men det får jeg ikke. Og det synes jeg er et demokratisk problem, sier han.

– På hvilken måte er det et problem?

– Da blir debatten på deres premisser og da styres debatten på det. Når noen tør å utfordre dem, stiller dem ikke opp. Det er feigt, gjentar han.

– Ingen feiging

Høyres ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, kjenner seg ikke igjen i påstandene fra Syljuåsen. På Facebook sendte han følgende melding:

"Unaas regner seg ikke som noen spesiell feig person"

I Etter to før fem onsdag ettermiddag får du høre mer om hva Unaas synes om utspillet fra Syljuåsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tatt uten førerkort

    Politiet i Fredrikstad har anmeldt en mann i slutten av 40-årene for kjøring uten gyldig førerkort. Mannen ble stanset under en kontroll i Borgarveien i formiddag.

  • Moi møter Manchester City

    Mohamed Elyounoussi og FC Basel skal møte Manchester City i 8. delsfinalen i Champions League. Det er resultatet fra trekningen i dag. Kampene spilles i februar og mars neste år.

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: Roar Strøm / NRK