NRK Meny
Normal

- Falmede stjerner bør holde kjeft

Morgan Andersen er lei av at tidligere fotballstorheter blander seg inn i klubbenes spillerkjøp.

Morgan Andersen
Foto: Heiko Junge / Scanpix

I går kritiserte den tidligere Bundesliga-proffen Kai Erik Herlovsen FFK, fordi han mener klubbben bare tester spillere som andre klubber ikke vil ha.

Morgan Andersen ønsker ikke å kommentere Herlovsens utspill direkte, men mener generelt at slike uttalelser bare virker ødeleggende for klubber på spillerjakt.

- Slike mennesker har man ikke bruk for rundt et klubbmiljø, mener Andersen. 

Morgan Andersen jobber fortsatt i FC Lyn Oslo fram til han fristilles fra sin kontrakt med Osloklubben, og tar managerjobben for FFK. Han presiserer at han ikke uttaler seg om spesifikke spillerkjøp i hverken FFK eller andre klubber.

- Panisk

Bakgrunnen er det søkelyset som har blitt satt på FFKs pågående jakt på forsterkninger av spillerstallen.

På Kai Erik Herlovsen virker det mulige kjøpet av den finske spissen Miikka Multaharju litt panisk. Multaharju har prøvespilt for både Ham-Kam og Viking, uten å ha fått kontrakt med noen av klubbene. - Sånt skjer omtrent bare for å signalisere at 'vi kjøper spillere vi også', sa den tidligere fotballstjernen til NRK Østfold i går.

Morgan Andersen presiserer at han ikke uttaler seg om hva som gjøres i Fredrikstad Fotballklubb. Men han har generelt lite til overs for at personer utenfor klubbenes organisasjoner uttaler seg om blant annet spillerkjøp.

Ikke peiling på ting

- Dette er gamle stjerner som ikke lenger har noe særlig rolle i fotballen i dag, sier Andersen.

- Og har bastante meninger om ting de sannsynligvis ikke har greie på - uten å kunne vise til erfaring fra å drive eller trene en klubb.

Andersen mener slike utspill er ødeleggende på flere måter. Det ødelegger klubbens produkt, det skaper dårlig stemning i klubbens hjemby, og det er negativt for sponsorer.

- De eneste som tjener på slikt er media.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Opphever forbud mot åpen ild

    En rekke brannsjefer i Østfold opphever nå totalforbudet mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. Dette gjelder Indre Østfold, Rakkestad, Halden, Sarpsborg og Mosseregionen, ifølge Øst 110-sentral på Twitter.

    People near campfire in forest
    Foto: Alexander Ishchenko / Colourbox
  • Gjenganger pågrepet

    Politiet i Sarpsborg har i helga arrestert en gjenganger, en mann i slutten av 30-åra. Mannen, som tidligere er domfelt 12 ganger, har ifølge politiet en svært stor portefølje av lovbrudd han nå må stå til rette for. I våres skal han blant annet ha gått bevæpnet med hagle og patroner gjennom Sarpsborg sentrum.