NRK Meny
Normal

- Ett av mine favorittløp

Etter en lang sommerferie braker rallysirkuset i gang med Rally Finland til helgen - ett av brødrene Solbergs favorittløp.

Henning Solberg Rally Akropolis 2007
Foto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP

 - Finland er uten tvil et av mine favorittløp. Det blir min åttende start her, og dette er et fantastisk og spesielt løp, sier Henning Solberg i en pressemelding.

Tør ikke love pallplassering

I fjor kjørte eldstebror Solberg ett av sine aller beste løp i Finland, og ble nummer fire.  Til helgen satser han på ny suksess, men tør ikke love pallplassering. 

-I denne bransjen kan man ikke love bort noen plassering på forhånd. Men det jeg kan love er at vi skal satse knallhardt, og gjøre vårt beste. I de siste løpene før ferien hadde vi bra flyt og høyt tempo, så selvtilliten er god og vi er godt forberedt, sier han.

Vil gjøre det bedre enn i Hellas

Rally Finland er VMs raskeste rally og et av de mest spektakulære, og er også blant favorittene til Petter Solberg.

- Finland har en god atmosfære, og fartsprøvene er fantastiske, sier han.

Solberg avsluttet første halvdel av VM-sesongen med å bli nummer  tre i Rally Acropolis i juni.  Nå håper han å gjøre det enda bedre i Finland. - Gutta har jobbet hardt i sommer og vi håper å holde god fart hele helga, sier Solberg.

 Rally Finland markerer starten på andre halvdel av årets VM-sesong, og etter halvkjørt serie ligger Petter Solberg på en 5.plass.  Henning Solberg ligger på plassen bak, bare to poeng bak lillebroren.  

23 spektakulære fartsprøver

Løpet innledes med en super spesial-etappe på travbanen Killeri torsdag kveld.  På fredag fortsetter løpet med hele ni etapper vest for Jyväskylä.

Lørdagens etapper regnes som noen av de mest klassiske i hele VM-serien, på brede, raske og gode veier med sine mange karakteristiske hopp. Høydepunktet er etappen Ouinpohja som kjøres to ganger. Denne etappen på drøye 33 km regnes som den ultimate fartsetappen.

På søndag avsluttes det hele med tre etapper øst for Jyväskylä.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.