NRK Meny
Normal

- En vanskelig situasjon for barna

Lørdag er det «Fosterhjemsdagen 2012». Per i dag står det 46 barn i Østfold på venteliste for å komme i et fosterhjem.

Mangel på fosterforeldre

I dag er det «Forsterhjemsdagen 2012». Illustrasjonsfoto.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Det har vært en stor økning av barn som trenger et nytt hjem de siste årene.

Ifølge fosterhjem.no er det behov for 1000 nye fosterhjem i Norge hvert år. Per i dag står det 46 barn i Østfold på venteliste.

Vanskelig situasjon for barna

Leder i Fosterhjemtjenesten i Sarpsborg, Bente Bjørkmann, sier hun håper at flere vil melde seg til tjeneste. Hun forteller om en tøff situasjon for de barna som blir stående på venteliste.

– Det er en ganske ugrei situasjon for disse barna, fordi de vet at de skal videre til et nytt sted. Vi ønsker å løse situasjonen for dem så fort vi kan og på best mulig måte, forteller hun.

Lørdag er det «Fosterhjemsdagen 2012». Bjørkmann forteller at dagen er viet til å skape litt ekstra blest om det å være et fosterhjem.

– I tillegg vil vi markere at vi syns fosterhjem over hele Norge gjør en fantastisk jobb når de åpner hjemmene sine for flere barn enn de som er der fra før, sier hun.

– Hverdagen har blitt krydret

Hege Linquist fra Fredrikstad er en av dem som har gjort nettopp det. Hun har to egne barn og ett fosterbarn. Linquist anbefaler flere å bli fosterforeldre.

– Det er utrolig spennende, forteller hun.

– Hverdagen hjemme hos oss har blitt krydret. Man lærer mye om det å være fosterforeldre, men man lærer også mye om seg selv, forteller hun til NRK.

«Fosterhjemsdagen» markeres blant annet med en gratiskonsert i Spikersuppa i Oslo.

  • Du kan se konserten direkte fra klokken 13.00 her.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter på bergingsbil

    Vegtrafikksentralen øst melder at det er ventetid for bergingsbil som kan få bort et vogntog som stenger for Oslofjordtunnelen i retning Drøbak. Det er uvisst hvor lenge tunnelen blir stengt.

  • Oslofjordtunnelen stengt mot Drøbak

    Oslofjordtunnelen i Akerhus og Buskerud er stengt i retning mot Drøbak. Det pågår berging av en vogntog i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen øst.