NRK Meny
Normal

- En lykkelig, lykkelig dag

Råde stasjon består også med nytt dobbeltspor.

Jernbane, tog, Østfoldbanen

Råde stasjon er tatt med i Jernbaneverkets planer når nytt dobbeltspor skal planlegges.

Foto: Håvard Wien / NRK

I går kveld fikk ordfører i Råde, René Rafshol, meldingen han har ventet på. I lange tider har det vært stor usikkerhet, men nå er det endelig visshet som råder.

Stor usikkerhet

– I går fikk vi melding fra Jernbaneverket om at de vil opprettholde Råde stasjon når det kommer nok dobbeltspor, sier han.

Det har lenge vært usikkert om Råde stasjon vil bli et stopp på det nye dobbeltsporet, men nå her Jernbaneverket lagt Nasjonal Transportplan til grunn. Der er det tydelig at Råde bør prioriteres.

Ordfører René Rafshol

Ordfører René Rafshol er svært fornøyd.

Foto: Råde kommune

Dette er en lykkelig, lykkelig dag. Det betyr mye for dem som pendler og siden det pendles nest mest fra Råde i hele fylket, er dette svært viktig.

Støtte fra ordførerne i fylket

I går kveld kom den endelig bekreftelsen, og ordføreren benytter anledningen til å takke ordfører-kollegiet i fylket som har dratt lasset sammen med Råde.

– Jon-Ivar Nygård, Inger-Lise Skartlien, Reidar Kaabbel og Tage Pettersen har stått på og fortalt viktigheten av Råde stasjon. Det er jeg takknemlig for, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.