NRK Meny
Normal

- En glad-dag for østfoldkulturen

Forslaget til statsbudsjett er svært positivt for kulturlivet i Østfold. Det mener leder av opplæring, kultur og helsekomiteen i Østfold, Inger-Christin Torp.

Både Opera Østfold og Østfold Teater får 1 million kroner over statsbudsjettet, og ligger an til å få status som henholdsvis distriktsopera og regionteater.

Regjeringen satser også på å styrke Det norske blåseensemblet og Fylkesgalleriet Punkt Ø.

- En gledens dag

Dette er en gledens dag, mener Torp.

- Dette er i tråd med signalene i scenekunstmeldingen fra kulturministeren som ble lagt frem tidligere i år, og det tyder på at Opera Østfold og Østfold Teater nå kan få status som henholdsvis distriktsopera og regionteater, noe vi har jobbet for i mange år, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Akinyemi klar for Sandnes Ulf

    Midtstopperen Akinsola Akinyemi har signert en 2-årskontrakt med Sandnes Ulf. Det melder klubben på sine egne nettsider. 24-åringen har denne sesongen spilt for Fredrikstad, men ønsket ikke å være med klubben ned i 2. divisjon.

  • Østfoldprisen til Helberg

    Mannen bak kystlotteriet, Sten Johnny Helberg, er vinner av Østfoldprisen 2018. Han får prisen for sin innsats for å få folk til å plukke søppel i skjærgården. Kystlotteriet skal motivere folk til å rydde søppel i skjærgården ved hjelp av premiering, skriver Østfold fylkeskommune på sine nettsider. Østfoldprisen er Østfold fylkeskommunes hederspris.

    Sten Johnny Helberg
    Foto: Anette Torjusen / NRK