NRK Meny
Normal

- Dobbelt straff for trygdesvindel

Foreldrene ble dømt til ti måneders fengsel for trygdesvindel. Men de har tre små barn, dermed må de sone straffene en av gangen - så barna vil savne en av foreldrene i tjue måneder.

Borgarting Lagmannsrett
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Borgarting lagmannsrett skal derfor ta stilling til straffeutmålingen for foreldreparet fra Askim. De er dømt for grovt bedrageri, nærmere bestemt trygdesvindel på 600.000 kroner.

Skyldspørsmålet er avgjort, men ekteparets forsvarer Cecilie Nakstad mener også at dommen er for streng.

Oppleves som dobbelt straff

- Begge foreldrene er idømt en straff for det det samme forholdet, så for familien oppleves denne straffen som dobbelt så streng. Foreldrene må sone på skift, sier Nakstad.

- I tillegg så mener jeg straffen er streng vurdert opp mot tilsvarende saker.

Over en halv million utbetalt

Foreldreparet tok ut separasjon i mai 2002, og meldte at de flyttet sammen igjen høsten 2006. I separasjonsperioden fikk kvinnen utbetalt til sammen 600.000 kroner i bidrag, stønader og trygder som enslig mor med tre barn.

Planlagt trygdesvindel

Mannen forklarte tingretten at han hadde bodd på forskjellige steder i de fire åra de var separert - men også jevnlig overnattet i en leilighet i samme hus som kvinnen. Tingretten kom til at det hele måtte være planlagt trygdesvindel, og dømte de to til ti måneders ubetinget fengsel hver.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Deler av Østfoldbanen stengt

    Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

    Laster Twitter-innhold
  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.