Normal

- Diskriminerer handikappede

Moss kommune diskriminerer handikappede, mener Handikapforbundet, som er kritiske til kommunens innhenting av opplysninger.

Rullestol
Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix

Moss kommune diskriminerer handikappede.

Det mener Handikapforbundet, som reagerer på at Moss kommune krever detaljerte opplysninger fra personer som søker om parkeringskort for funksjonshemmede.

Kommunen spør blant annet om hvor man skal parkere og hvor ofte man skal parkere, skriver Moss Avis.

Forbannet

– Personlig ville jeg ha blitt fly forbannet dersom min hjemkommune hadde bedt meg om å fylle ut et slikt skjema. Dette er grafsing i folks privatliv, sier Sverre Bergenholdt, leder av Norges Handikapforbund Øst til Moss Avis.

Han mener kommunens krav til opplysninger i parkeringsskjema er grafsing i folks privatliv.

– Det burde være nok at søkerne legger fram en legeattest som viser at de har behov for et slikt kort. Kommunen har faktisk ikke noe med hvor ofte brukerne har tenkt seg ut, eller hvor de skal, sier Bergenholdt. 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøstemål til Sarpsborg 08

    Fire minutter på overtid skårer Kristoffer Zachariassen for gjestene. Ballen stusses bak til bergenseren, som kan stange den i det tomme buret. Det ender 3-1 i Tyrkia.

  • Besiktas punkterer kampen

    I det 82. minutt skårer Jeremain Lens og øker dermed ledelsen til 3.0. Dermed skal det mirakler til for at Sarpsborg skal vinne denne kampen.