- Dette er skikkelig påskefeiring

Råning i Strømstad i stor kontrast til tradisjonell påskefeiring.

Skjærtorsdagfeiring i Strömstad 2008.

Til tross for at Systembolaget holdt stengt skjærtorsdag, fant hundrevis av norske rånere veien til Strømstad i Sverige for å delta på den etter hvert tradisjonsrike rånerunden rundt byen.

Foto: Espen Evensen / NRK

Lyden av teknomusikk, festglade nordmenn og eksosrøyk fyller den idylliske grensebyen Strömstad på Skjærtorsdag.

Dagen har blitt en tradisjon for rånere fra hele landet hvor de kjører rundt og rundt i Strömstads gater og hyller sin lidenskap.

NETT-TV: Møtt av hornmusikk

Skjærtorsdagsfering i Strömstad 2008.

- Det er moro med volvo og wunderbaum. Vi kjører stil, sier Therese Syr Kristiansen med wounderbaumen rundt armen. Hun har sammen med sin rånegjeng fra Hobøl tatt turen til Strømstad for feire.

Foto: Espen Evensen / NRK

De ivrigeste av rånerne var allerede på plass ved 05-tiden i dag tidlig. Ved 12-tiden var byen fylt av festglade nordmenn som mye heller prioriterer harrytur til Strömstad enn påskefjellet.

- Det viktigste i påsken er å komme til Strømstad og feire Skjærtorsdag. Det er moro med volvo og wunderbaum. Vi kjører stil, sier Therese Syr Kristiansen. Hun har sammen med sin rånegjeng fra Hobøl tatt turen til Strømstad for feire.

- Vi liker å få litt oppmerksomhet. Dette har blitt en viktig tradisjon og tro det eller ei, vi har det sinnsykt gøy, smiler jenta fra Hobøl.

LES OGSÅ: Færre pågripelser i Strømstad

LES OGSÅ: Vellykket politisamarbeid

Bør være flau

Men ikke alle setter like stor pris på innvasjonen av nordmenn. Mayliss Johanson har bodd i Strömstad i mange år og liker hvordan denne dagen har utviklet seg.

Mayliss Johanson fra Strömstad liker ikke hvordan feiringen har utviklet seg de siste årene. - Det er ikke den festen vi i Strömstad vil ha på Skjærtorsdag.

Mayliss Johanson fra Strömstad liker ikke hvordan feiringen har utviklet seg de siste årene. - Det er ikke den festen vi i Strömstad vil ha på Skjærtorsdag.

Foto: Espen Evensen

- Jeg syns ikke dette er spesielt hyggelig. Jeg kan ikke forstå at de har det noe morsomt.

- Det er ikke den festen vi i Strömstad vil ha på Skjærtorsdag.

- De siste årene har det eksplodert og det har blitt mye mer fyll og bråk.

Blir du flau over nabolandet Norge på en dag som denne?

Nei, jeg er ikke flau. Det mener jeg heller dere nordmenn bør være, ler Mayliss Johansen.

SE BILDENE: Strömstad på skjærtorsdag

Som tidligere år var det en del fyll i Stromstad skjærtorsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX