NRK Meny
Normal

- Dette er noe av det villeste jeg har opplevd!

Haldens håndballherrer viste muskler i første kamp i sluttspillet, og slo stjernene fra Haslum 34-31 i Remmenhallen.

halden topphåndball til semifinale

Nyopprykkede Halden topphåndball jubler over å ha tatt første stikk mot Haslum i sluttspillet.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Halden Topphåndball var nyopprykkede før denne sesongen, og de fleste spådde en tøff kamp for å bevare plassen. Men haldenserne har overrasket og sikret seg plass i sluttspillet. Der fikk de Haslum, som over tre kamper er soleklare favoritter.

Det var det lite som tydet på i Remmenhallen i kveld.

Halden kjempet Haslum i senk og vant til slutt 34-31 i Remmenhallen.

– Dette er helt sjukt. Akkurat nå driter jeg i om vi taper de to neste kampene, for dette er noe av det villeste jeg har opplevd, jubler HTH-spiller Mats Fredriksen rett etter kampslutt.

– Nå har vi en 50/50-mulighet for å gå videre, slik jeg ser det. Over tre kamper skal de selvfølgelig slå oss, men nå er det de som har presset på seg. Vi drar til Nadderud med senkede skuldre.

Forundret trener

Trener Jonas Wille var stolt over spillerne sine etter kampen. Stolt, og litt forundret, over hvor bra laget hans hadde vært.

– Jeg er overraket over at vi slår et lag som skal være et topplag. Før kampen snakket vi om at vi skulle vise fram det jeg kaller HTH-kultur. Det vil si samhold, vilje og engasjement. Det gjør vi, og det er jeg utrolig stolt over, sier Wille.

Returoppgjør om en uke

Nå må altså Halden vinne én kamp til for å slå ut Haslum. Neste søndag venter første returoppgjør, og der venter Wille seg en helt annen kamp.

– De kommer til å gå ut av startblokkene som et uvær, samtidig som vi har slitt på bortebane i år. Det blir tøft, men vi skal følge samme oppskrift som i dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: