NRK Meny
Normal

- Dette er ikke omsorg

Den politiske opposisjonen i Moss tordner over behandlingen en snart 100 år gammel kvinne skal ha fått av hjemmetjenesten.

Debatt: Er eldreomsorgen god nok?

LYD: - Dette er et grotesk eksempel

- Slik vil vi ikke ha det i Moss kommune. For det første ønsker vi at man skal få en heldøgns omsorgsplass når man virkelig føler behov for det – og når man er 99 så bør det være rimelig uproblematisk å få dette, sier han.

- Respektløst

Tage Pettersen

Ordførerkandidat og høyrepolitiker, Tage Pettersen

Foto: Torgeir Haugaard

- Det som virkelig opprører meg er å lese om hjemmehjelpstjenestene som ikke kommer. Dette er ikke å ha respekt for mennesker, sier Pettersen

Han sier at dette er en enkeltsak, og at siden saken nå behandles av helsetilsynet, så er det lite politikerne kan gjøre for kvinnen.

- Men det begynner bli mange slike enkeltsaker nå, og da må vi se på tjenesten som en helhet, sier høyrepolitikeren.

- Vurderer anmeldelse

Også Frp i Moss reagerer kraftig etter at saken ble kjent. De vil vurdere å anmelde kommunen for omsorgssvikt. 

- Dette er dessverre ikke den første graverende saken når det gjelder eldreomsorg i Moss, sier Frps Erlend Wiborg.

Han ber nå ordføreren om å innkalle til et møte for å kartlegge hva som har skjedd.

 Og Moss kommune vil undersøke fakta i saken.

- Vi tar alltid henvendelser om forhold som dette alvorlig, og vi har satt i gang interne undersøkelser om hva som kan ha skjedd her.

- Det skal vi redegjøre om for fylkeslegen etter vi er ferdig med undersøkelsene, sier kommunalsjef i Moss, Inger-Johanne Fjeldbraaten.

Helsetilsynet har gitt komunen en frist på tre uker på å besvare brevet fra dem.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Starter interkommunalt havneselskap

    I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen

  • Verner skogsområder

    Regjeringen har i dag verna 49 nye skogsområde i ti fylker. To av områdene er i Østfold, begge disse i Halden. Dette gjelder Svantjern naturreservat og Vestfjella naturreservat som får utvidet verneområde. Områdene inngår i arbeidet med frivillig vern av privateid skog.