NRK Meny
Normal

- Det var veldig nervepirrende

Thomas Dybdahl var første artist på hovedscenen på Månefestivalens andre dag. Artisten spilte på samme festival i 2003.

Thomas Dybdahl

Thomas Dybdahl var fornøyd med publikumet i regnværet.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– Jeg husker ikke så mye fra den kvelden, det var en sommer vi hadde veldig mange konserter. Men jeg husker det var en fin kveld, forteller Thomas Dybdahl.

Thomas Dybdahl er en sanger, gitarist og låtskriver fra Sandnes. Han har vunnet flere priser for sitt arbeid, blant annet Spellemannsprisen som årets mannlige artist i 2006. Han spilte på Månefestivalen sist for 12 år siden, mens festivalområdet fortsatt lå på Værste.

– Det var en helt annen opplevelse i dag. De solo-jobbene jeg pleier å gjøre, har vært i mye mindre format. I dag var det på en veldig stor festival, det var nervepirrende, men det gikk fint så jeg er "happy".

Været ingen hindring

Himmelen åpnet seg rett før konserten, men regnet la ingen demper på stemningen.

– Det så ut som publikum koste seg, altså regn gjør jo ikke så mye! Jeg tror folk som er på festival er forberdt på alt mulig. Publikum var helt topp, forteller Dybdahl til NRK etter konserten.

– Det er mange x-faktorer som har gjort sitt til at opplevelsen ble litt annerledes. Tidlig på dagen, regnvær og solo-konsert foran så mye mennesker. Det var veldig kult!

Thomas Dybdahl

Thomas Dybdahl var fornøyd etter konserten på Månefestivalen.

Foto: Sara Vilde Solås

Lite harry

Thomas Dybdahl har flere konserter fra Østfold bak seg.

– Jeg har spilt i fylket her flere ganger, og det er absolutt ikke harryfester. Rolige mennesker og veldig lite harry. Men vi er tross alt nærme svenskegrensa, så det kan jo skje ting, ler Dybdahl. Han understreker at han syns konserten i dag var helt topp.

Thomas Dybdahl har en travel høst foran seg, Norgesturnè i oktober, konserter i Europa i november før året avsluttes med en solokonsert i Operaen i Oslo.

– Det blir ikke mye ferie på meg i sommer, men jeg har flere jobber jeg gleder meg veldig til fremover mot jul.

Kan du tenke deg å komme tilbake til Månefestivalen neste år?

– Hvis jeg skal holde samme intervall, blir det 12 år til jeg kommer tilbake, spøker han.

– Det er imponerende å holde en festival av denne størrelsen gående i 15 år. Det må være noen ildsjeler som har fått til et eller annet som gjør at folk føler eierskap til festivalen, avslutter han.

LES: Dette må du huske til Månefestivalen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: