NRK Meny

- De må la reisende slippe tax-free

Moss lufthavn Rygge bør gjøre det enklere for reisende å komme utenom taxfree-butikken, mener paraplyorganisasjon for ruspolitikk.

Tax-free på Rygge

Må de reisende innom her enten de vil eller ikke? Actis og Moss Lufthavn Rygge er ikke enige.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

- Av respekt for kunden bør folk få velge om de skal innom et alkoholutsalg eller ikke, sier generalsekretær Mina Gerhardsen i Actis, som er en paraplyorganisasjon for samarbeidende frivillige organisasjoner på rusfeltet.

- Den nye standarden for norske flyplasser bør være at man ikke sluser dem inn i sprit- og vinbutikken.

Bygger om på statseide lufthavner

Forrige uke ble det kjent at Avinor skal bygge om sine taxfree-utsalg for at passasjerene enklere skal kunne gå rett ut i ankomsthallen.Moss Lufthavn Rygge er en av flyplassene som ikke er statseid, men generalsekretær Mina Gerhardsen i rusfeltets samarbeidsorgan Actis ber dem følge Avinors eksempel.

- Vi vet at tilgjengelighet er viktig for hvor mye folk kjøper og drikker. Alt som hever terskelen er positivt, men vi mener det viktigste er at folk skal slippe å gå innom butikken i det hele tatt hvis de ikke aktivt oppsøker den, sier Gerhardsen.

Silje Thoresen er markedssjef ved Moss lufthavn Rygge

Moss Lufthavn Rygge har ikke fått tilbakemeldinger fra reisende som antyder at noe må gjøres med dette, svarer markedssjef Silje Thoresen.

Foto: Moss lufthavn Rygge

Gardermoen er i gang med å bygge om, har Aftenposten meldt: Taxfree-butikkene på Gardermoen bygges om - Aftenposten

Det er et skritt i riktig retning, mener Gerhardsen.

Ikke nødvendig, mener RSL

Men på Moss Lufthavn Rygge, som drives av selskapet Rygge Sivile Lufthavn AS, møter forespørselen motvind. Markedssjef Silje Thoresen vil ikke være med på at deres passasjerer blir sluset inn i taxfree-utsalget.

- Vi ser det godt når du nærmer deg butikken at du har en mulighet til å gå rundt hvis du ikek ønsker å gå innom, sier Thoresen.

- Så langt har vi ikke fått noen tilbakemeldinger fra våre reisende om at det er vanskelig å finne veien utenom butikken. Så foreløpig har vi ikke sett noe behov for å iverksette slike tiltak.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: