NRK Meny
Normal

- Dårlige veier går på helsa løs

Slitte og hullete veier gjør at yrkessjåfører får vondt i ryggen av all humpingen.

Buss-sjåfør Trond Hegge i Borg Buss
Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

- Yrkessjåfører med mange turer hver dag merker det godt på helsa. Vi får vondt i ryggen og må sykemelde oss, sier buss-sjåfør Trond Hegge i Borg Buss.

Han er kraftig lei av dårlige veier, blant annet i Østfold.

- Det blir mye slag og vibrasjoner. Jeg prøver så godt jeg kan å unngå hullene, men det er ikke så lett, forteller Hegge.

I år asfalterer Statens veivesen 12 mil med veier i Østfold, men etterslepet er fortsatt stort, og hullene så mange at det går ut over både busser og folk.

- På rett vei

Lars Erik Hauer, distriktsveisjef i Østfold, er klar over situasjonen, og forteller at man jobber med problemet.

Statens Veivesen har fått 72 millioner kroner til vedlikehold av veiene i år, men ifølge Hauer trengs det 400 millioner før de kan gjøre noe med alle veiene som trenger nytt dekke.

LES: Disse veiene får ny asfalt

- Det er langt igjen, men vi er i hvertfall på rett vei. Tilstandsmålingene viser at standaren blir bedre, men det går ikke raskt nok, sier Hauer til NRK Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.