NRK Meny
Normal

- Comet kan få tilbake halltid

I og med at det ikke blir håndballspill i Halden ishall, kan Comet regne med å få tilbake tid de avga i avtale med kommunen.

Comet - Manglerud Star

HALLAVTALE PÅ BORDET IGJEN. Det var mye tautrekking mellom Halden kommune og Comet om hvordan klubb og kommune best skulle komme ut av avtalen for 2014. Nå kan avtalen komme på bordet igjen, i og med at det ikke blir håndballspill i Halden ishall.

Foto: Rainer Prang / NRK

Tidligere i uka ble det kjent at en fersk kondensrapport rundt Halden ishall legger mulig håndballspill i hallen dødt.

Både herrelaget Halden Topphåndball og damelaget til Håndballklubben Halden kan havne i Eliteserien neste år, og begge klubber har dårlige hall-fasiliteter.

Derfor var ishallen foreslått som et alternativ for håndballspill.

Da ishockeyklubben Comet og Halden kommune forhandlet fram en avtale i fjor, avga Comet 17 dager til mulig håndballspill og annen ikke is-relatert aktivitet i hallen.

Nå kan klubben få tid på isen tilbake.

Les mer:

Vanskelig hallavtale

Halden kommune og ishockeyklubben Comet forhandlet i fjor om bruk, betaling og ansvar i den kommunalt eide Halden ishall.

Comet ishockey Halden

KAN FÅ ISHALLTID TILBAKE. Ishockeyklubben Comet var villige til å avgi ishalltid, slik at håndballklubbene kunne få spille eliteseriekamper i ishallen. Nå kan klubben få tiden de avga tilbake.

Foto: Rainer Prang / NRK

Den første avtalen som ble forhandlet frem, skrev ikke kommunen under på da den var ferdig, og den siste avtalen som forelå i oktober i 2013 nektet Comet å undertegne.

Comet har hele veien vist vilje til å hjelpe håndballklubbene, slik at de får spille i ishallen, og det har vært antydet at det kan bli håndballspill i ishallen i 11 helger av de totalt 32 helgene Comet er på is.

I et intervju i Halden Arbeiderblad den 23. oktober i fjor sa imidlertid Håvard Tafjord - enhetsleder i teknisk forvaltning i Halden kommune, at kommunen så for seg at inntil 30 dager kan benyttes til annet enn isaktiviteter i hallen.

Dette utsagnet skapte betydelig uro i ishockeymiljøet i Halden, og ble tvert avviste av Comet.

Den 6. november i fjor var Comet og kommunen i nytt møte, og partene kom til enighet.

Les også:

- Naturlig å gi tilbake tid

Hvis nå ballen legges helt død for håndballspill i Halden ishall, mener kommunalsjef i teknisk etat Ulf Ellingsen det er naturlig at man ser på avtalen med Comet på nytt, og at ishockeyklubben får tilbake istid.

- Det vil være en naturlig konsekvens at avtalen da evtentuelt bør vurderes på nytt.

Avtalens innhold vedrørende antall dager til annen aktivitet og intensjonsavtalen mellom klubbene er regulert i egen del av avtalen, og jeg kan ikke se at det skal være store utfordringer knyttet til dette, sier han til NRK.

Kommunalsjefen sier at en endelig avgjørelse vil komme som et resultat av politisk vedtak.

- Saken vil fremmes politisk så raskt som mulig, mest sannsynlig i formannskapet i slutten av februar. Nye utredninger vil ikke gjennomføres før det fattes et politisk vedtak i saken, sier Ellingsen.

Les også:

Sluttstrek for håndball

Ulf Ellingsen sier til NRK, at kondensrapporten tegner et bilde av en ishall preget av å være bygd i 1987, med noen oppgraderinger underveis.

Hallen takler langt i fra å bli varmet opp og kjølt ned flere ganger i en sesong, der både ishockey og håndball skal bruke hallen.

Luft- og avfuktingsanlegget er gammelt, og det er usannsynlig at kommunen, som sliter kraftig med økonomien, kan bruke rundt tre millioner kroner på å sette anlegget i stand.

Det vil også påløpe flere andre kostnader rundt et mobilt banedekke, der tanken var at håndball skulle spilles.

Tone Johansson

VIL SNAKKE MED KOMMUNEN. Tone Johansson sier klubben snarest vil snakke med kommunen om bruk av ishallen.

Foto: Privat

- Både lei oss og glade

- Det ser jo ikke ut til at det blir andre aktiviteter i ishallen enn is-aktiviteter, og det er vi selvfølgelig glade for, sier talsperson for Comet Tone Johansson til NRK.

Hun gir samtidig også uttrykk for at hun er lei seg på håndballens vegne, og at samarbeidet mellom de to håndballklubbene og Comet har vært bra underveis.

- Vi har vært innstilt på å hjelpe til, og dette skulle være en midlertidig løsning vi i Comet ville kunne ha levd med, sier Johansson.

Hun er nå innstilt på å snakke med Halden kommune om løsninger for de dagene klubben avga i avtalen begge parter har undertegnet på, som det nå ikke skal spilles håndball på.

Høy husleie

Når nå håndballspill utelukkes fra Halden ishall, vil Comet miste inntekter og bli pført utgifter.

Både inntektene som kunne ha kommet knyttet til eventuell dugnad rundt det å legge mobilt banedekke og kiosksalg under håndballkamper uteblir.

Ishockeyklubben vil nå bli belastet for leie av de dagene håndballen skulle ha hatt.

Comet er den klubben i Halden, som har aller høyst leie av et baneanlegg, og betaler rundt 60.000 kroner per måned 12 måneder i året.

I tillegg ligger det utgitfter til vaktmester og annet i avtalen med kommunen, ishockeyklubben dekker.

- Vi kommer til å jobbe aktivt for flere isaktiviteter, for å fylle ishallen fra morgen til kveld i helgene. Nå må vi sørge for at isen blir brukt mest mulig, og da tenker vi på hockeypockey, bedriftshockey og annet, sier Tone Johansson til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.