NRK Meny
Normal

- Bryter forvaltningsloven

Neste uke utløper høringsfristen for synspunkter på skolestruktur i Halden, men høringsnotatet er ikke sendt til Folkvang skole, der det var demonstrasjonstog nylig.

Folkvang skole, Halden

Engasjementet for skolen er stort blant foresatte, ansatte og barn ved Folkvang skole. Opplsutningen om fakkelaksjonen mot skolenedleggelse var stor i midten av mars i år. FAU-lederen ved skolen har ikke mottatt høringsnotatet, som angår Halden-skolens fremtid.

Foto: Bunjaku, Shemsi / NRK

- Vi har ikke fått høringsbrevet. Dette er brudd på forvaltningsloven, sier FAU-leder ved Folkvang skole, Ellen Mork Knutsen til Halden Arbeiderblad.

Ved Folkvang skole har engasjementet vært særlig sterkt, og i midten av mars i år var nærmere 500 sinte og fortvilte barn og foresatte med i en fakkelaksjon mot nedleggelse av skolen.

Har svar klart, men har ikke blitt spurt

Folkvang skole, Halden

I rådmannens forslag til budsjett var to skoler vurdert nedlagt. Folkvang skole, rett utenfor sentrum, var en av skolene. Ingen politikere har så langt ønsket å støtte rådmannens forslag.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Vi har høringssvaret klart, sier Mork Knutsen til Halden Arbeiderblad, men peker på at selve høringsdokumentet har FAU ved Folkvang skole ikke sett noe til.

Mork Knutsen peker på at i en så stor og viktig sak, som angår Halden kommunes fremtidige skolestruktur og skolegrenser, må den bli skikkelig belyst.

FAU-lederne ved skolene i Halden har tidligere i år sendt et brev til utdanningsminister Bård Vegard Solhjell der de peker på uholdbare forhold i Halden-skolen..

FAU-lederne, som er samlet under paraplyen KFU, forteller Solhjell at Halden-skolen opplever kutt i skolebudsjett, kutt i lærerstillinger og forslag om nedlegging av flere barneskoler.

Skylder på skoleledelsen

Fagleder Rolf Odberg ved kommunens skoleadministrasjon sier i en kommentar til Halden Arbeiderblad at høringsnotatet ble sendt 14. februar til alle skoler og til arbeidstakerorganisasjonene.

Han sier det er ledelsen ved hver skole som har ansvaret for å sende til videre til foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) og til elevrådet.

Utsendelsen omfatter vedtaket i hovedutvalg for undervisning og oppvekst, pluss administrasjonens saksfremstilling.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK