NRK Meny
Normal

- Brannstjerner ikke FFK-aktuelle

To Brann-spillere er ute i kulden, mens Martin Andresen foreløpig avventer med å forlenge. Men FFK vil ikke kaste seg inn i kampen om de tre spillerne.

Brann-spiller Martin Andresen
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Branns to skotter, Charlie Miller og Robbie Winters, har ikke hovedtrener Mons Ivar Mjeldes tillit. Men ifølge administrerende direktør i FFK, Morgan Andersen, ligger FFKs fokus langt unna det å hente etablerte stjerner til klubben.

- Spillerne skal bli kjente hos oss!

Morgan Andersen
Foto: Heiko Junge / Scanpix

 

- Ingen i Brann er interessante for oss. Dette er problemer som Brann får jobbe med selv, og per i dag har vi ikke hatt noen Brann-spillere på blokka, forteller Morgan Andersen til NRK.

Ifølge FFK-lederen vil ikke klubben bruke mange kaloriene på å jakte etter spillere med et stort navn i fotballsammeheng.

- Publikummet her vil sikkert at vi skal signere spillere med kjente navn, men det er ikke vi så veldig opptatt av. Kjente fotballspillere koster mye penger, og kjøper du en spiller etter at han er kjent - da har du etter min mening kjøpt han for sent, sier Andersen.

Den tidligere hockeyspilleren er opptatt av at de spillerne FFK henter skal få et kjent navn etter at de har signert for klubben fra Plankebyen.

- Vi må jobbe ut fra den økonomien vi har. Det betyr at vi må finne de spillerne som er gode, eller som kommer til å bli gode - før andre. Og gjennom det skal de bli kjente hos oss, sier han.

Vinter med defensiv terping

- Hvilke spillertyper leter dere etter?

- Det er ikke til å legge skjul på at vi slapp inn alt for mange mål i fjor, og det finnes mange grunner til det. Men det er ikke tvil om at vi trenger forsterkninger i de bakre rekker - her har vi for få spillere, og det betyr at vi må hente inn noen flere.

Andersen understreker at man ikke kan hente spillere i tide og utide, men at klubben også kommer til å bruke vinteren for å terpe på det defensive.

- Først skal vi sette det defensive spillet i system, og det er noe trenerne jobber kontinuerlig med. Og akkurat det vil stå veldig sentralt i treningsøktene de neste månedene.

- Må forberede oss til seriestarten

FFK har mål om en topp 4-plassering i Tippeligaen kommende sesong. Og Morgan Andersen tror han vet hvordan klubben skal oppnå nettopp det.

- Først og fremst må vi få maksimalt ut av de spillerne og det trenerapparatet vi har. I tillegg må vi hente spillere på nøkkelplasser, og da mener jeg rette spillertyper som innehar både rett mentalitet og rett kompetanse. Like viktig er det at vi lager en treningshverdag og en kamphverdag som forbereder oss inn mot seriestarten, sier han.

FFK har denne uka to islendere og to estlendere på prøvespill. Men Morgan Andersen vil ikke love noen av dem kontrakt med det første.

- Alle fire er spillere som vi hadde lyst til å ta en nærmere titt på. Men det gjenstår å se om noen av dem holder det nivået som vi håper, sier han.

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Færre pasientskader

    Sykehuset Østfold har hatt en stor nedgang i antall pasientskader. Siden 2012 har sykehuset redusert antall pasientskader med 25 prosent. Sykehuset Østfold er dermed ett av tre sykehus i hele landet som har nådd målet for perioden fra 2012 til 2016. Det skriver sykehuset på sine nettsider.

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.