- Bør vurdere sin stilling i Datatilsynet

Georg Apenes bør vurdere sin stilling som direktør for Datatilsynet etter uttalelsene mot stortingsrepresentant Martin Engeset, mener Høyres leder i Akershus Andre Oktay Dahl.

Georg Apenes, Høyre

Georg Apenes har vært massiv i sin kritikk mot Martin Engeset før nominasjonsmøtet i Østfold Høyre lørdag. Apenes mener det er gledelig at Engeset ikke ble førstekandidat for Østfold Høyre.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Det er kratige etterdønninger etter Østfold Høyres nominasjonsmøte i Moss lørdag, der stortingsrepresentant Martin Engeset ble vraket av møtet.

Engeset selv og flere deltakere på nominasjonsmøtet mener de svært negative uttalelsene om ham fra Georg Apenes bidro til å skade hans kandidatur til førsteplassen på Østfold Høyres liste til stortingsvalget i 2009.
- Endelig turte noen å si ifra

Engeset vraket fra førsteplassen

- Bør trekke seg fra Datatilsynet

André Oktay Dahl

Andre Oktay Dahl er så opprørt over uttalelsene til Apenes at han mener Apenes bør gå av direktør for Datatilsynet.

Foto: NRK

Lederen for Akershus Høyre, Andre Oktay Dahl, mener Georg Apenes bør vurdere sin stilling som direktør for Datatilsynet etter uttalelsene mot stortingsrepresentant Martin Engeset.

- Grensen er nådd. Apenes viser ingen medmenneskelighet i forhold til mennesker som kanskje har havnet i en vanskelig situasjon. Det reagerer jeg på, sier Oktay Dahl til NRK.

Oktay Dahl mener Apenes bør vurdere å trekke seg fra sin jobb i Datatilsynet, hvis han ikke ber om unnskyldning.

Han sier det minner mer om personforfølgelse enn personvern når direktøren for Datatilsynet sier at han skal feire med champagne fordi en person har tapt en kamp.

- Denne personen har barn og familie som trolig er kjempelei seg. Jeg vil se det slik at hvis Apenes har planer om å pensjonere seg, så synes jeg det er greit at det blir fortgang i planene etter hans uttalelser, sier Dahl.

- Bør be om unnskyldning

Apenes har brukt mange sterke ord om Engeset, og blant annet kalt ham "massivt udugelig" og gitt ham andre lite flatterende karakteristikker.

Stortingsmann Inge Lønning sa i Dagsnytt 18 tidligere denne uken, at Apenes absolutt burde komme med en unnskyldning for personkarakteristikkene han har kommet med mot Engeset.

Inge Lønning, Høyre

Inge Lønning mener Apenes bør be om unnskyldning.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

- Apenes bør snarest komme med en uforbeholden unnskyldning. Slik oppfører man seg bare ikke, så enkelt er det, sa Lønning til NRK.

- Gledelig at Engeset ikke nådde opp

Georg Apenes erklærer seg lørdag ettermiddag gledelig overrasket over vendingen i Høyres nominasjonsprosess, da Martin Engeset ble vraket til fordel for Ingjerd Schou under noiminasjonsmøtet i Moss.

- Jeg synes dette var gledelig, men jeg synes det er smått av ham ikke å stille opp på andreplassen på lista, sier Georg Apenes til NRK.

- Gledelig overrasket

Sikker på Apenes-effekt

På spørsmål fra NRK om Engeset tror at Georg Apenes` sine utspill har hatt en effekt på avgjørelsen nominasjonsmøtet falt ned på, sier Engeset at han tror de har hatt det.

- Jeg har jo merket og hørt om utspillene fra flere hold, og jeg er helt sikker på at det har skadet mitt kandidatur, sier Engeset.

Han trakk seg fra 2. plassen på partiets liste.

- Etter å ha vært førstekandidat de to foregående valg, var det ikke naturlig for meg å stille på 2. plass. Nå fullfører jeg mitt oppdrag på stortinget ut perioden med stil og verdighet og orienterer meg mot annen virksomhet fra neste høst, sier han til NRK.