NRK Meny
Normal

- Er det riktig at millionærer får barnetryd?

Spørsmålet stilles av stortingspolitiker for Høyre, som tror man kunne nådd flere fattige hvis man så på dagens støtteordninger.

Bengt Morten Wenstøb Fredrikstad Høyre

Man bør vurdere om barnetrygden bør gjennomgås, mener stortingspolitiker for Høyre, Bengt Morten Wenstøb.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Er det riktig at millionærer får barnetrygd, spør stortingspolitiker for Høyre, Bengt Morten Wenstøb.

NRK har de siste dagene hatt flere saker om barnefattigdom og stor nød blant barnefamilier.

Vil nå alle

Wenstøb mener det er på tide med en gjennomgang av barnetrygden, for å se om alle bør få utbetalt penger til barn under atten år.

– Utfordringen for vår velferdsstat er om man klarer å nå alle slik man ønsker. Vi har en god velferd i Norge, men alle får ikke den hjelpen de trenger. I Høyre er vi opptatt av at familien settes i sentrum. Så trenger alle barnetrygd, eller skal man jobbe mer målrettet? Spør han.

Frelsesarmeen forteller at antall familier som trenger mat og gaver til jul, har doblet seg siden i fjor.

Samtidig som de fleste som trenger hjelp, er barnefamilier med barn under ti år. Wenstøb mener det er på tide å se nærmere på barnetrygden, som gis for alle barn under atten år som er bosatt i Norge.

– Hadde man gjort noe med banetrygden, for eksempel tredoblet den til fattige familier. Men det må være basert på at det hadde gitt bedre resultater og vært mer effektivt, sier han.

– Ikke alle har behov

Han mener det er helt på sin plass å se på støtteordningen til barn.

– Det er åpenbart ikke alle som har behov for barnetrygden. Er du millionær og tjener mye penger i Norge, hva skal du med barnetrygden. Det er det mange som undrer seg.

Mener du at inntekt og barnetrygd bør henge mer sammen?

– Man bør stille spørsmålet hvordan skape god økonomi i familier med dårlig råd, slik at de også kan ta del i samfunnet på lik linje med andre, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frykter å få for mange ansatte

    De fem kommunene som skal bli Indre Østfold kommune i 2020, forsøker å unngå at ansatte blir overtallige når kommunene blir slått sammen. Det er blant annet innført nye regler når stillinger blir ledige. Nå skal det vurderes om det er mulig å dekke opp arbeidet uten å ansette en ny i kommunen.

  • Tatt tolv ganger uten førerkort

    En 37 år gammel haldenser er dømt til fengsel i et år og fire måneder blant annet for fire tilfeller av kjøring i narkorus og tolv tilfeller av kjøring uten førerkort. Mannen, som aldri har hatt førerkort, er dømt for kjøring i ruset tilstand fem ganger tidligere og han er straffet 17 ganger tidligere for kjøring uten førerkort.