NRK Meny
Normal

- Bør frifinnes for drap og likskjending

Forsvareren til den drapstiltalte 45-åringen ber om full frifinnelse.

Kvinne drept i Halden
Foto: Nils Harald Ånstad / Scanpix

- Det er en god del hull i etterforskningen som vi reiser spørsmål ved. Dette kan tyde på at det kan ha vært andre implisert, sier advokat Hans Olav Bytingsvik.

- Brøt seg inn hos ekskona

Rettssaken mot den 45 år gamle mannen startet forrige onsdag i Halden tingrett.

Ifølge tiltalen skal mannen ha brutt seg inn hos sin ekskone natt til 27. april i fjor.

Ba om 15 års fengsel

Inne i eneboligen skal han ha slått kvinnen med et brekkjern eller liknende til hun døde, og deretter helt bensin over kvinnen og utover hele soverommet, før han tente på.

45-åringen er derfor også tiltalt for likskjending.

Aktor ba onsdag om 15 års fengsel for mannen.

Drapssak Halden tingrett
Foto: Halden Dagblad

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flytter passkontoret til Grålum

    Øst politidistrikt har vedtatt å flytte passkontoret fra Råde til Grålum i Sarpsborg. Dato for flytting er ennå ikke satt, og vil trolig først kunne skje i siste halvdel av 2018. Passkontoret skal flyttes for å få lokaler som er egnet til å utstede nye nasjonale ID-kort og plass nok til nytt saksbehandslingssystem for pass. Det forteller Heidi Vinsrud som er seksjonssjef for forvaltningseksjonen i Øst politiditsrikt.

    Passkontoret
    Foto: Britt Kristin Ese / NRK
  • Brann i apparat under operasjon

    En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.