NRK Meny
Normal

- Satser på femte strake borteseier

Toppoppgjør i 1. divisjon mellom overraskelseslaget Ullensaker/Kisa og Sarpsborg 08.

Roar Johansen

FEMTE STRAKE MOT ULL/KISA? Sarpsborg 08s trener Roar Johansen kan vise til seier i fire av fire bortekamper i 1. divisjon i år.

Foto: Vidar Tangerud

Søndag er det topplaget i 1. divisjon Ullensaker/Kisa, Sarpsborg 08 skal bryne seg på borte på Jessheim.

Ull/Kisa er overraskelseslag nummer én til nå i sesongen, og Sarpsborg 08s trener Roar Johansen, kjenner godt til motstanderen.

- Ullensaker/Kisa er på mange måter motsatsen til oss. De er et solid kollektiv og defensivt organisert lag.

Ullensaker/Kisa er hurtige framover med to spisser på topp, og bruker lang tid på dødballer. Dette er et duellsterkt lag, og her må vi virkelig ta på oss arbeidshanskene, sier Johansen til NRK.no.

Les også:

- Brukbart fornøyd

Etter ni seriekamper befinner Ullensaker-laget seg på toppen av Adeccoligaen med 21 poeng.

Sarpsborgs 08 ligger på en 2. plass i 1. divsisjon med 20 poeng på ni spilte kamper.

Det er trener Roar Johansen brukbart fornøyd med.

- Vi er tålelig godt fornøyd. Det er et par uavgjort-kamper vi skulle ha vunnet, men det har vært en bra start for oss, sier han til NRK.no.

- Overrasket over Ullensaker/Kisa

På de ni første seriekampene har Ullensaker/Kisa kun sluppet inn ti mål, noe som bare Ranheim (5. plass) kan matche. De to tapene Ullensaker/Kisa har gått på er mot to topplag, nærmere bestemt Ranheim og Bodø/Glimt (4. plass), der Ullensaker-laget tapte 0-3 i begge oppgjørene.

Roar Johansen er overrasket over at Ullensaker/Kisa topper tabellen.

- Jeg er litt overrasket over at de ligger øverst. Men det er et lag å regne med. De har flere gode spillere med Tippeliga-erfaring, og en bra trener, sier han til NRK.no.

Arne Erlandsen trener Ullensaker/Kisa.

På Ull/Kisa finner man blant annet spillere som Arnold Origi (tidligere Moss), Pål Steffen Andresen (tidligere LSK), Kristian Flittie Onstad (tidligere Stabæk), Tom Kristoffersen (tidligere Bryne), Henrik Nordnes (tidligere Tromsø IL) og Kim Holmen (tidligere Kongsvinger og Lyn).

Martin Wiig med ball

FRISK AV SKADEN. Martin Wiig er kampklar, dersom Roar Johansen vil bruke ham.

Foto: Vidar Tangerud

Martin Wiig tilbake

Martin Wiig, som har en fortid fra Bodø/Glimt og Fredrikstad fotballklubb, er en viktig brikke for Sarpsborg 08.

For en uke siden haltet han av banen, men skaden har leget seg.

-Heldigvis så det verre ut enn det det faktisk var, da Martin Wiig tråkket kraftig over i kampen mot Bærum for en uke siden. Vi har klart å få ham på bena denne uka, og han er tilgjengelig for oss, dersom vi velger å bruke ham, sier Roar Johansen.

- Holde den gode statistikken

Roar Johansen ønsker ikke å tippe noe resultat i kampen mot Ullensaker/Kisa, men viser til statistikken han gjerne vil bedre ytterligere på.

- Jeg ønsker ikke å tippe noe resultat, men jeg kan si at vi ønsker å opprettholde den gode statistikken vi har på bortebane.

Vi har fire av fire seire borte, og vil selvfølgelig gjerne bedre statistikken ved å ta tre poeng borte mot Ullensaker/Kisa, sier han.

Kampstart på UKI Arena, Jessheim klokka 15.00 søndag 3. juni

Følg kampen spark-for-spark her

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: