NRK Meny
Normal

- Bittert å tape med ett mål hjemme

Begge Østfoldlag tapte viktige kamper i nedrykksstriden i eliteserien i håndball i kveld. FBK tapte 23–24 mot kvalikrival Storhamar.

Ida Wernersen, FBK
Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Det var surt.

Nøkkelspiller Ida Wernersen sa etter kampen at FBK spilte veldig bra, men at det etter hvert begynte å prege laget at det var så jevnt mot Storhamar.

– Nok en gang blir det jevnt på slutten, og så blir vi litt feige. Vi tør ikke ta avslutningene, det blir mye sidelengs.

– Nå har det vært slik i flere kamper, og det sitter sikkert litt i bakhodet.

– Jeg syns vi spiller en av de beste kampene mot dem noen gang, og da er det surt å ikke vinne.

Trener André Jauert sier at 23–24 er et surt resultat.

– Etter å ha vært foran nesten hele kampen er det bittert å tape med ett mål hjemme.

Jeg syns vi gjør en bra innsats og spiller veldig bra håndball, men det vil seg ikke på slutten.

– Jentene sier selv at de ikke klarer å avgjøre hjemme?

– Må gi litt mere faen

– Det er noe vi må lære. Tidligere har vi ikke vært i nærheten av å ta poeng i de fleste kampene i øverste divisjon, nå er vi i nærheten av å ta poeng i hver eneste kamp. Så vi

André Jauert, trener FBK

Hvis spillerne klarer å slippe seg løs i de seks siste kampene i serien er mye gjort, mener trener André Jauert.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

må erfare det. Gi litt faen, slippe oss løs og tørre å være matchvinnere.

– Vi må ikke dvele så mye over det. Vi skal bygge opp om jentene.

Trøbbel for Halden

Mens FBK fortsatt har kvalikplass ligger HK Halden på nedrykksplass sammen med håpløst akterutseilte Stabæk. Halden-laget havnet tidlig bakpå borte mot Nordstrand i dag, og lå kort tid etter p ause bak med ni mål. Haldenserne hentet inn ledelsen utover omgangen, men maktet ikke å komme foran, og tapte til slutt 32–27.

Tett kniving i bunnen

Seks kamper til gjenstår, og HK Halden begynner nå å få reell poengnød. De har bare håpløst akterutseilte Stabæk bak seg på tabellen, og med kveldens resultater er det to poeng opp til kvalikplassen. Og der ligger Fredrikstad Ballklubb, som med sitt tap i kveld gikk glipp av sjansen til å legge kvalikrival Storhamar bak seg.

Jauert mener dette er noe laget skal klare.

– Det er jeg ikke i tvil om. Nå har vi den sjette av sju kamper på rad der vi er med og slåss om poengene. Nå skal vi møte lag vi har vist at vi kan hamle opp med i perioder. Vi må fortsette å spille kynisk og trygt med ballen, og straffe motstanderne når de gjør feil. Da har vi store sjanser for å overleve i toppen.

Ida Wernersen er enig.

– Jeg tror det kommer til å bli jevnt hele veien inn.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Polakk med doping og våpen

    Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.