- Ber de frivillige om unnskyldning

Styret i FFK Sport AS beklager hvis klubbens frivillige mannskaper har følt seg urettferdig behandlet. Men det spørs om riktig styre har uttalt seg.

Stadionvaktene leverer tilbake utstyr til FFK i protest

FFKs frivilige stadionvakter har levert tilbake utstyret sitt i protest. Nå ber styret om unnskyldning.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

FFK Sport AS har sendt ut en pressemelding onsdag kveld. Der heter det at styret i aksjeselskapet legger seg flate og at klubbens frivillige mannskaper «har vår uforbeholdne unnskyldning».

Det har i lang tid vært misnøye blant de mange som stiller opp frivillig for FFK på hver hjemmekamp.

De føler at de har blitt dårlig behandlet i år, og for over to uker siden leverte stadionvaktene utstyret sitt tilbake til klubben i protest .

Svein Tore Andersen er en av de frivillige, og han mener at det er feil styre som nå sier unnskyld.

FFK Sport AS er nemlig ikke det samme som FFK, og styret i FFK har foreløpig ikke kommet ut med noe utspill for å blidgjøre de frivillige.

- Kunne vært håndtert annerledes

Men har altså styret i FFK Sport AS tatt på seg å komme med en unnskyldning til vaktkorpset.

Her er uttalelsen som er sendt ut onsdag kveld:

«Dersom de frivillige på noen måte har blitt uriktig behandlet og ikke har blitt vist takknemlighet for jobben de har gjort, beklager vi dette på det sterkeste. Det har de siste ukene vært mye fokus på klubbens forhold til de frivillige.

Mange har krevd en beklagelse fra klubben og har vært harme fordi en slik beklagelse ikke har kommet. Vi ser at denne saken kunne vært håndtert annerledes.

Vi har overhodet ingen vanskeligheter eller betenkeligheter med å legge oss flate og gi de frivillige vår uforbeholdne unnskyldning og beklager at dette ikke har vært uttrykt klart og tydelig på et tidligere tidspunkt.»

Les også: Aksjonærer vil redde FFK

Les også: Fortsatt kritisk for FFK

- Hjertet i klubben

Styret håper nå at de mange hundre frivillige vet hvor avhengige klubben er av deres.

«De frivillige er selve hjertet i klubben, og uten hjertet fungerer som kjent ikke klubben heller. Det å sørge for at dere trives og synes det er flott å bidra, er en av våre aller viktigste oppgaver. Det å være frivillig skal være en positiv opplevelse. Dersom de frivillige har følt at deres innsats ikke er verdsatt, så er det ingen som beklager det mer enn oss», uttaler styret i FFK Sport AS.

Det loves bot og bedring heretter.

«Styret vil ... engasjere seg aktivt for å sørge for at de frivilliges innsats blir verdsatt på en mer synlig måte fra nå av».

– Vanskelig å drive FFK videre uten de frivillige

Styremedlem Karl Anders Følstad sier at det var på tide at noen fra FFK-systemet reagerte på harmen blant de frivillige.

– Vi i FFK Sport AS har ikke det formelle ansvaret for de frivillige, men vi registrerer at dette ikke fungerer bra, og da må vi si ifra at vi mener at de bør ha en unnskyldning, sier Følstad.

Han ønsker å gjøre det klart for de mange som stiller opp for klubben frivillig at de er høyt verdsatt.

– I og med at de frivillige er så viktige for den virksomheten vi driver, bør vi være veldig tydelige og klare på at de skal ha det bra og føle at dette er noe de skal glede seg til. De frivillige er veldig viktige, og uten dem vil det være veldig vanskelig å drive FFK videre. Vi håper at de frivillige oppfatter at vi skal gjøre alt vi kan for at forholdet mellom dem og FFK-systemet skal bli bedre, sier Følstad.

- Dette kommer fra feil styre

Svein Tore Andersen er blant de frivillige som har gjort det klart at han ikke ønsker å fortsette å hjelpe FFK før klubben kryper til korset for alvor. Han er overrasket over onsdagens unnskyldning.

– Ja, jeg synes det er overraskende at det i det hele tatt kommer en unnskyldning. Men det er etter min mening ikke styret i FFK Sport AS som burde beklage. Det er jo fotball-klubben med dets leder Henriksen som vi er bestyrtet over. Vi har ikke noe med FFK Sport AS å gjøre, sier Andersen.

Han mener derfor at unnskyldningen kommer til å ha liten effekt.

– Denne unnskyldningen er tom, et skudd i blinde, ut i lufta, og det tror jeg at mange andre frivillige med meg vil mene, sier Andersen.

Han sier at det slett ikke er nok til at han kommer tilbake som frivillig til Fredrikstad stadion.

– Dette endrer ikke mitt ståsted, og jeg tror ikke det holder for de andre frivillige heller. Jeg tror at det som i det minste må skje er at klubbdirektør Henriksen selv kommer på banen med en unnskyldning, så får vi vurdere hvordan vi skal ta saken videre deretter, sier Andersen.

Flere saker om FFK:

Tom Nordlie får fortsette

Klager FFK inn for fotballforbundet

FFK-spillere vil bli kvitt Nordlie

Rydder etter nedrykk

Leverer tilbake hederskrus

– FFK-bråket er uheldig for byen

FFK-problemene hoper seg opp

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkelig røyk på Rygge

    Moss brannvesen rykker ut for å sjekke mistenkelig røyk fra E6 ved Rygge flyplass, melder Øst 110-sentralen.

  • Brann i motorrom

    Det brant i motorrommet på en bil på Dilling i Moss i natt. Politiet melder at brannen ble raskt slukket, og ingen ble skadd som følge av brannen.