NRK Meny
Normal

- Ari Behn skader kongehuset

Venstre-leder Lars Sponheim mener Ari Behn skader kongehuset ved å fortelle at han stemmer med Arbeiderpartiet.

Ari Behn
Foto: NRK

Ari Behns uttalelse, om hvilket politisk parti han sympatiserer med, kom på TV2-nyhetene onsdag.

- Jeg er sjokkert. Jeg lurer på om det er en komiker som har lurt meg, ved å karikere Ari Behn på TV, sier Lars Sponheim til vg.no. 

 

Venstres leder Lars Sponheim
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Rystende uttalelse

- Jeg har en fri rolle, jeg er forfatter. Jeg har ingen funksjon i kongehuset. Jeg er gift med et medlem av kongefamilien. Det er ingen hemmelighet at jeg stemmer Ap. Det står jeg for, sa Ari Behn til TV2.

Sponheim sier til vg.no at det er fristende å le det hele bort, men i og med at Ari Behn er faren til barn som er i arverekkefølgen i kongehuset, mener han det er rystende at Behn uttaler seg slik.

- I demokratiet Norge har vi holdt oss med en anakronisme på toppen, som et kongehus er. Det har vært mulig fordi vi har hatt veldig kloke konger i Norge. Men når det sleiver innom en generasjon, som sier slikt som Behn gjør her, så er det en utfordring for kongehuset, sier Sponheim.

Ser saken i sammenheng med vennekrets-omtalen

Sponheim understreker at han ser uttalelsene til Behn i sammenheng med VGs artikkel om kronprinsparets håndplukkede vennekrets.

Overfor vg.no retter Venstre-lederen krass kritikk også mot Haakon og Mette-Marit.

- Jeg er veldig for et kongehus. Men da må sånne som meg, som ikke har noe ønske om å være del av noen elitekrets, føle at det også er min konge. Enten de har plukket seg ut venner, blitt tildelt venner, eller hva de har, så har de skapt en liten elite rundt seg som er dramatisk dårlig for kongehuset, sier Sponheim.

Han mener videre at når statsminister Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre trekkes inn i den elitepregede vennekretsen, og at det skapes et inntrykk av at de er en del av dette nettverket rundt Hege Duckert i Dagbladet og kronprinsparet, er det åpenbart skadelig for kongehuset, sier Sponheim.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byggefirma i Moss konkurs

    Det er åpnet konkurs i byggefirmaet Armering og Bygg Moss as med 22 ansatte. Det var kemneren i Moss som begjærte konkursen fordi selskapet skyldte 2,2 millioner kroner i arbeidsgiveravgift, skriver Moss Avis.

  • Ruset bilførere stanset i Moss

    UP stanset en bil i Moss sentrum rett over midnatt, fordi politiet mistenkte kjøring i rus. En mann i 20-årene er anmeldt og har fått førerkortet beslaglagt. I tillegg ble to passasjerer anmeldt for bruk og besittelse av narkotika, melder politiet på Twitter.