NRK Meny
Normal

- Arbeidspress gir økt sykefravær

Daglig er 450 sykehusansatte borte på grunn av sykdom ved Sykehuset Østfold.

Illustrasjonsfoto
Foto: Wiik, Eirill / Scanpix

Sykefraværet ved Sykehuset Østfold øker.

Frustrasjon og utbrenthet

Sykehusledelsen ved Sykehuset Østfold lover nå strakstiltak. 

- Når ansatte blir syke av jobben sin er det alvorlig, sier Karen Brasetvik, leder for sykepleierforbundet i Østfold.

Spesielt er sykefraværet høyt blant pleiepersonell. Ansatte mener arbeidspresset er for stort. Ubalanse mellom oppgaver og ressurser fører til frustrasjon og utbrenthet. Leder for sykepleierforbundet i Østfold; Karen Brasetvik, er ikke overrasket over det økte sykefraværet.

- Så lenge vi har større aktivitet enn det vi har bemanning til. På enkelte avdelinger får de ikk sette inn vikarer. Man driver ikke akkurat en helsebringende bedrift.

- Alvorlig

Sykefraværet har økt med 0,6% de første 6 månedene i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Sykehuset er IA-bedrift og vi har fokus på nettopp sykefravær. Tidligere har sykehuset iverksatt tiltak som trening i arbeidstiden for å få ned sykefraværet. Viseadministrerende direktør ved Sykehuset Østfold, Vidar Lødrup, ser alvorlig på saken.

- Det bekymrer oss. Vi har et kraftig fokus og iversetter mange tiltak. Vi må prøve å forstå hvorfor vi til tross for dette har denne økningen.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.