NRK Meny
Normal

- Arbeidspress gir økt sykefravær

Daglig er 450 sykehusansatte borte på grunn av sykdom ved Sykehuset Østfold.

Illustrasjonsfoto
Foto: Wiik, Eirill / Scanpix

Sykefraværet ved Sykehuset Østfold øker.

Frustrasjon og utbrenthet

Sykehusledelsen ved Sykehuset Østfold lover nå strakstiltak. 

- Når ansatte blir syke av jobben sin er det alvorlig, sier Karen Brasetvik, leder for sykepleierforbundet i Østfold.

Spesielt er sykefraværet høyt blant pleiepersonell. Ansatte mener arbeidspresset er for stort. Ubalanse mellom oppgaver og ressurser fører til frustrasjon og utbrenthet. Leder for sykepleierforbundet i Østfold; Karen Brasetvik, er ikke overrasket over det økte sykefraværet.

- Så lenge vi har større aktivitet enn det vi har bemanning til. På enkelte avdelinger får de ikk sette inn vikarer. Man driver ikke akkurat en helsebringende bedrift.

- Alvorlig

Sykefraværet har økt med 0,6% de første 6 månedene i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Sykehuset er IA-bedrift og vi har fokus på nettopp sykefravær. Tidligere har sykehuset iverksatt tiltak som trening i arbeidstiden for å få ned sykefraværet. Viseadministrerende direktør ved Sykehuset Østfold, Vidar Lødrup, ser alvorlig på saken.

- Det bekymrer oss. Vi har et kraftig fokus og iversetter mange tiltak. Vi må prøve å forstå hvorfor vi til tross for dette har denne økningen.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gjorde skadeverk på biler i Moss

    En mann og en dame, begge i 30-årene, er innbrakt til arrest etter å ha gjort skadeverk på biler i Moss sentrum. Det skriver politiet på Twitter.

  • FFK-ansatte kan miste jobben

    Flere ansatte i FFK kan miste jobben etter at klubben rykket ned. Grunnen er at klubben må kutte budsjettet fra 30 millioner kroner til mellom 15 og 17 millioner. Det skriver Fredriksstad Blad. Styret i klubben vil se på alle budsjettpostene, sier styreleder Jostein Lund til avisa.