NRK Meny
Normal

Frp-politiker angrer at han stilte til valg

Den dopingtiltalte FrP-politikeren, Torgrim Nordberg, sier han syns situasjonen er tragisk både for ham selv, familien, velgerne og partiet.

Doping
Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix

Nyvalgt bystyremedlem for Fremskrittspartiet i Fredrikstad, Torgrim Nordberg (35), er tiltalt for oppbevaring og salg av store mengder dopingmidler.

Nordberg er tiltalt etter den mest alvorlige delen av den såkalte proffparagrafen i straffeloven.

35-åringen skal møte i Fredrikstad tingrett førstkommende onsdag .

Saken skal unnagjøres i løpet av dagen , etter at Nordberg har lagt alle kort på bordet.

 

- Burde tatt det opp

- Jeg skulle nok ha tenkt meg om, og ikke stilt til valg. Da kunne dette her kanskje gått sakte forbi, sier Nordberg.

Han innrømmer at det var dumt å stille til valg når han er tiltalt for oppbevaring og salg av dopingmidler.

- Nå som det har gått så mange år, så har jeg rett og slett fortrengt det, så jeg har prøvd å la livet mitt gå videre. Men det var utrolig klønete å ikke ta det opp, sier han til NRK.

Ifølge tiltalen skal Nordberg både ha oppbevart og solgt store mengder dopingmidler gjennom hele 2006.

- Vurderte du noen gang å ikke stille til valg?

- Ja det gjorde jeg, men når Frp gjorde det så godt ble jeg med på gledesbølgen. Vi kom i posisjon, og kunne være med på å bestemme. Og jeg følte det som en tillitserklæring da jeg ble valgt inn, sier han.

- Vil ikke påvirke arbeidet med barn

Torgrim Nordberg jobber som også som tilsynsfører i kommunen.

Men han avviser at dopingtiltalen vil ha noen påvirkning på hans arbeid med barn og unge i kommunen.

- Jeg har ikke noe problem med å få gode skussmål og tilbakemeldinger derfra, så jeg tror ikke dette vil påvirker det arbeidet noe. For det har jo ikke gått utover noen der, sier han.

- Men ser du ikke at det gir et dårlig signal til de unge?

- Jo, men jeg syns ikke at man skal ha sånt hengende over seg hele livet. Jeg har gått viderem og nå føler jeg at det har vært mobbing mot meg, sier han.

- Tjente store penger

Påtalemyndigheten mener at Nordberg tjente 25 000 kroner i måneden på dopingsalget.

Siden virksomheten skal ha begynt helt på slutten av 2004 og pågikk frem til januar 2006, betyr det at Nordberg kan ha tjent 300 000 kroner på dopingmidlene.

Nordberg avviser at han tjente store penger i måneden på salg av dopingmidlene.

- Jeg tjente aldri  25000 kroner i måneden. Det er et beløp som det var snakk om på det meste. Men jeg innrømmer at jeg har solgt dopingmidler, sier han.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.