NRK Meny
Normal

- Alt er bare forferdelig trist

Morgan Andersen var en slagen mann etter å ha blitt funnet skyldig i dokumentfalsk og falsk anmeldelse i Oslo tingrett onsdag.

Morgan Andersen
Foto: Heiko Junge / Scanpix

- Konsekvensene er katastrofale for meg og min familie, sa han til seher.no etter domsavsigelsen.

Morgan Andersen ble dømt til ett års betinget fengsel, men anket på stedet. Dermed er dommen ikke rettskraftig, men konsekvenser har den allerede fått. Jobben som sportsdirektør i Fredrikstad mistet han da retten fant han skyldig.

- Stor påkjenning

- Alt er bare forferdelig trist. I to og et halvt år har jeg vært gjennom et helsemessig helvete. Det hele er et spørsmål om hvor mye jeg tåler rent fysisk og mentalt, og hvor mye av det som vil gå ut over resten av livet mitt. Det er en stor påkjenning, sier han til seher.no.

Nå skal saken opp i lagmannsretten, men uansett om han blir frikjent der eller ikke er fotballkarrieren sannsynligvis over.

Dro rett hjem

Hva han skal gjøre i stedet, vet han ikke ennå.

- Akkurat nå er det umulig å si hva jeg vil. Men det er trist å miste jobben jeg har hatt i Fredrikstad, spesielt når jeg vet at jeg gjorde en god jobb, sa Andersen.

Etter domsavsigelsen dro han rett hjem for å være med familien.

- Det tok ikke mange minuttene før jeg skjønte at det bar feil vei. Dommeren var tidlig inne på mange av konklusjonene. Det var noen tunge minutter, sa han.

- Et tap

FFKs supporterklubb, Plankehaugen, tar dommen til etteretning.

- Det er synd for klubben og for Morgan og hans familie. Det har vært en vanskelig sak, og for klubben er det et tap at Morgan gir seg som direktør, sier talsmann Jaran Berg.

Berg tror imidlertid at Andersen-saken ikke vil påvirke FFK-spillerne i kampen mot Brann til søndag.

- Nei, det tror jeg ikke. De har nok blitt holdt godt utenfor hele denne saken, sier Berg til NRK Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mer presise tog i fjor

    Østfoldbanen var mer presis i fjor enn den var året før. Det viser årsstatistikken til Bane NOR. Tog på Østfoldbanen regnes som punktlige hvis det ankommer endestasjonen med mindre enn fire minutters forskjell fra rutetabellen. Og I 2017 var 91,5 prosent av persontogene i rute etter den definisjonen. I 2016 var andelen 86,4 prosent.

    Sentralstasjonen i Oslo
    Foto: Rainer Prang / NRK
  • Pågrep innbruddstyv

    Politiet melder om et boliginnbrudd i Askim. Ifølge politiet knuste tyven en rute og krøp så inn. Personen ble pågrepet i umiddelbar nærhet av stedet. Alt tyvegods skal ha kommet til rette og levert er tilbake. Takk til observant nabo, skriver politiet på Twitter.