NRK Meny
Normal

- Aldri opplevd det der før!

Et ødelagt bremserør holdt på å ødelegge Rally Finland fullstendig for Henning Solberg. I stedet ble det fjerde beste tid på dagens shakedown.

Henning Solberg
Foto: Team Expert

En stein slo antageligvis av et bensinrør, dermed sluttet bremsesystemet å fungere. Dette skjedde på et rettstrekke hvor rallysjåførene holder høy fart.

Kaos og nestenkrasj

- Hva driver du med?!?, sa Cato. - Bremserøret! ropte jeg. Henning Solberg forklarer rally-kolleger i Finland hvorfor det holdt på å gå fullstendig galt før Rally Finland i det hele tatt var i gang.

- Jeg var akkurat ferdig med den siste langsletta, og så går jeg inn i en kombinasjonssving og nedover en bakke, sier Henning Solberg.

- Og så har jeg plutselig ikke bremser.

Henning greide akkurat svingen, og kom seg i mål og til service.

- Ellers så hadde jeg skrotet bilen skikkelig, sier Henning.

Knalltider på Solberg-brødrene

I stedet ble det en av de beste gjennomkjøringen under shakdown, siste forberedelser før finskerallyet starter for alvo senere i kveld. Nå satser Henning på suksess i Rally Finland.

- Jeg har en plan om å åpne rundt 6-7. plass, og så øke etterhvert. Det som er viktig for meg som ikke kjører så mye som de andre er å komme inn i rytmen. Det er bedre å komme inn i en bra rytmee enn å åpne for fullt, og så kjøre ut på første eller andre strekka. Målet er å prøve å komme blant de fem beste.

Rent bortsett fra Hennings dramatiske start ser det bra ut for de to Solberg-brødrene før rallyet starter for alvor i kveld. Petter Solberg kjørte inn til nest beste tid på dagens shakedown, med Henning Solberg inn på fjerde beste tid. Bare 1.5 sekund skilte de fem raskeste førerne i formiddag.

Topptidene på dagens shakedown:

 • Sebastien Loeb, Citroën 2.04,5
 • Petter Solberg, Subaru 2.05,4
 • Chris Atkinson, Subaru 2.05,5
 • Henning Solberg, Peugeot 2.05,9
 • Marcus Grönholm, Ford 2.06,0

De to siste årene har hjemmefavoritten Marcus Grönholm vunnet Rally Finland.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Leteaksjon avblåst

  Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

 • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

  Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.