NRK Meny
Normal

- Aldri opplevd det der før!

Et ødelagt bremserør holdt på å ødelegge Rally Finland fullstendig for Henning Solberg. I stedet ble det fjerde beste tid på dagens shakedown.

Henning Solberg
Foto: Team Expert

En stein slo antageligvis av et bensinrør, dermed sluttet bremsesystemet å fungere. Dette skjedde på et rettstrekke hvor rallysjåførene holder høy fart.

Kaos og nestenkrasj

- Hva driver du med?!?, sa Cato. - Bremserøret! ropte jeg. Henning Solberg forklarer rally-kolleger i Finland hvorfor det holdt på å gå fullstendig galt før Rally Finland i det hele tatt var i gang.

- Jeg var akkurat ferdig med den siste langsletta, og så går jeg inn i en kombinasjonssving og nedover en bakke, sier Henning Solberg.

- Og så har jeg plutselig ikke bremser.

Henning greide akkurat svingen, og kom seg i mål og til service.

- Ellers så hadde jeg skrotet bilen skikkelig, sier Henning.

Knalltider på Solberg-brødrene

I stedet ble det en av de beste gjennomkjøringen under shakdown, siste forberedelser før finskerallyet starter for alvo senere i kveld. Nå satser Henning på suksess i Rally Finland.

- Jeg har en plan om å åpne rundt 6-7. plass, og så øke etterhvert. Det som er viktig for meg som ikke kjører så mye som de andre er å komme inn i rytmen. Det er bedre å komme inn i en bra rytmee enn å åpne for fullt, og så kjøre ut på første eller andre strekka. Målet er å prøve å komme blant de fem beste.

Rent bortsett fra Hennings dramatiske start ser det bra ut for de to Solberg-brødrene før rallyet starter for alvor i kveld. Petter Solberg kjørte inn til nest beste tid på dagens shakedown, med Henning Solberg inn på fjerde beste tid. Bare 1.5 sekund skilte de fem raskeste førerne i formiddag.

Topptidene på dagens shakedown:

  • Sebastien Loeb, Citroën 2.04,5
  • Petter Solberg, Subaru 2.05,4
  • Chris Atkinson, Subaru 2.05,5
  • Henning Solberg, Peugeot 2.05,9
  • Marcus Grönholm, Ford 2.06,0

De to siste årene har hjemmefavoritten Marcus Grönholm vunnet Rally Finland.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Én død i togpåkjørsel

    En person døde da vedkommende ble påkjørt av toget sør for Asko i Vestby, melder politiet i Follo på Twitter. Østfoldbanen er stengt mellom Vestby og Moss. NSB setter opp alternativ transport.