Yarrah Boko er skadet

Karrieren kan være over for Norges beste travhest. Trist, sier mangeårig trener.

Yarrah

Travstjernen Yarrah Boko er ute av Oslo Grand Prix på grunn av skade.

Foto: Eirik Stenhaug / NTB scanpix

Norges største travstjerne, Yarrah Boko, er blitt halt igjen og kan ikke være med i neste søndags Oslo Grand Prix, skriver Trav og Galopp-nytt.

I verste fall kan karrieren være over for den ni år gamle hingsten.

Les: Vil vinne med Norges beste travhest

Øm i forbeinet

– Han trente på onsdag, og på torsdag så merket vi at han var litt øm i koden på ene forbeinet, sier trener Trond Andreassen.

Andreassen har i en årrekke trent Yarrah Boko hjemme på gården i Ådal. Han sier at det ikke ser så lyst ut for travstjernen akkurat nå.

– Det spøker litt for han nå, det er skummelt når de får denne typen symptomer, så det er en sjanse for at karrieren er over.

Skal undersøkes til uken

Foreløpig har de ikke fått avklart nøyaktig hva slags skade Yarrah Boko har, men til uken skal hesten undersøkes på Bjerke dyrehospital.

– Veterinær Lars Moen skal se på han en av dagene. Men dette kan godt være en slitasjeskade. Han er stor og tung, og han er ni år så etter mange år i gamet så kan det være at leddene sier stopp.

Da Yarrah Boko deltok i Elitloppet i Sverige i 2012, fikk han en gaffelbåndskade i det samme beinet.

– Er det denne skaden han har slått opp igjen, så er karrieren definitivt over. Men vi har sagt at dersom det er noe galt, så setter vi strek uansett.

Les: Yarrah Boko skrev norsk travhistorie

Tar ingen sjanser

Det kan også være noe helt ufarlig og forbigående, men Andreassen sier at de ikke vil ta noen sjanser.

– Han har kjempet i alle år, han har kommet seg tilbake på toppen etter en skade de fleste hester ikke ville kommet tilbake etter en gang, så det siste vi vil gjøre er å presse han unødig.

Jeg sa til eieren, Jan Erik Andresen, etter skaden i Elitloppet at alt vi får nå er en bonus. Han har gjort det så bra etter det, så han fortjener å gi seg på topp. Han skal ikke bare kjøres for å kjøres, sier Andreassen.

Flere Yarrah Boko'er

De aller fleste travhester har en toppkarriere i alderen 3 til 8 år, og i en alder av ni år var det bare et år til traveren skulle pensjonere seg. Nå kan dette bli fremskyndet, sier Andreassen.

– Det er jo trist, fordi det er langt mellom hver Yarrah Boko. Men han fortjener å pensjonere seg. Hvis det er det det blir, så skal han få nyte sin late pensjonisttilværelse som avlshingst i Sverige.

– Forhåpentligvis så kan han produsere nye Yarrah Boko'er.