Wisløff vil la øyeavdelingen bli på det nye sykehuset

I dag uttaler direktøren i Vestre Viken seg om sykehusplanene for første gang på et halvt år.

Tegninger av sykehus på Brakerøya. Skisse av NVVS

Tegninger som viser hvordan det nye sykehuset på Brakerøya i Drammen skal se ut.

Foto: Skisse av NVVS

5. desember anbefalte en oppfølgingsgruppe fra Helse Sør-Øst og Vestre Viken at øyeavdelingen beholdes i det nye sykehuset.

Administrerende direktør i Vestre Viken, Nils Fredrik Wisløff, støtter altså anbefalingen om å beholde øyeavdelingen på det nye sykehuset på Brakerøya.

Nils Fredrik Wisløff

Nils Fredrik Wisløff er administrerende direktør i Vestre Viken.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Vi har jobbet med løsninger i høst for å kutte 600 millioner kroner, og det arbeidet er nå avsluttet. Dermed kan jeg anbefale styret å knytte seg til de nåværende planene, sier Wisløff.

Måtte redusere

I juni ble det stilt krav om at kostnadene måtte reduseres med 600 millioner kroner, og kostnadsrammen på det nye sykehuset er nå på 8,2 milliarder kroner.

En arbeidsgruppe med folk fra Vestre Viken, Helse Sør-Øst og Sykehusbygg foreslo i oktober å flytte flere funksjoner til Kongsberg og Bærum. Blant annet har det vært foreslått å flytte hele øyeavdelingen til Bærum.

– Hvor kutter dere?

– Det største kuttet skjer ved å legge på en ekstra etasje stort sett over hele det nye bygget og dermed redusere grunnarealet. Det sparer vi 400 millioner på. Blant annet er lengden fra den ene enden til den andre redusert med 200 meter.

Nå det gjelder ulike funksjoner er det gjort endringer som gjør at de vil spare 98 millioner kroner. Blant annet vil noe ortopedi flyttes til Kongsberg sykehus, og halvparten av Røykens befolkning vil få Bærum som lokalsykehus i stedet for Drammen.

Den endelige rapporten skal behandles av styret i Helse Sør-Øst tidlig i 2017.