Wiig avviser underslagsanmeldelse

Den tidligere styrelederen for Visit Moss har underslått en halv million, mener styret som avvikler det gjeldstyngede selskapet. Styrelederen avviser anklagen.

Niels Wiig

Underslagsanmeldte Niels J.W. Wiig avviser dagens anmeldelse, og åpner også for erstatningssøksmål mot sine anklagere.

Foto: Odd Magne Skjærdal / NRK

Visit Moss er eid av kommunene Moss, Rygge, Råde og Våler, og flere lokale foretak.

Nyheten om at Visit Moss gikk mot en styrt avvikling ble kjent i desember. Selskapet hadde en gjeld på drøyt to millioner kroner, og advokat Even Rønvik i avviklingsstyret sa den 30. desember at han ikke regnet med å finne penger til å dekke mer enn halvparten av kravene mot selskapet.

  • Mer om Visit Moss:

– Vi setter ikke Moss på kartet uten turistkontor

Mener Wiig tok ut penger

Og i dag meldte Moss Avis at Rønvik har levert inn en anmeldelse til politiet, fordi de mener tidligere styreleder Niels J.W. Wiig har underslått rundt en halv million kroner. Rønvik viser i en pressemelding til det han kaller «uhjemlede uttak fra konti tilhørende Visit Moss AS».

Senere har det kommet en pressemelding fra Wiigs juridiske representant, advokat Ronald Pedersen.

Avviser beskyldningen

– Wiig er sterkt uenig i at det foreligger et faktisk grunnlag for en politianmeldelse om grovt underslag. Wiig setter spørsmålstegn til fremgangsmåten og hvorvidt en politianmeldelse er hensiktsmessig virkemiddel i denne saken, skriver Pedersen.

Wiig antyder også at han kan komme til å reise erstatningssak mot Visit Moss sine eiere og avviklingsstyret, for det han kaller «negative virkninger av pressemelding og oppslag».

- Det er vi sterkt uenige i, sier advokat Pedersen til NRK Østfold om påstandene om kontouttak. Han mener Wiig her har tatt ut det som var avtalt at han skulle ta ut i lønn.

– Wiig har vært arbeidende styreleder for Visit Moss i en årrekke, og har selvfølgelig fått betalt for sine ytelser.

Nesten taust politi

Politiet i Moss bekrefter ifølge avisen at de har mottatt en anmeldelse, men etterforskningsleder Jan Pedersen ønsker ikke å kommentere detaljer i saken før saksdokumentene er lest.

Saken skal etterforskes av Østfold politidistrikts økoteam.