Politibil ble «torpedert» i biljakt

Politiet jakter på maskerte innbruddstyver i Krødsherad.

Politibil torpedert i biljakt i Krødsherad

Politibilen fikk store skader i de to sammenstøtene med innbruddstyvenes bil.

Foto: Ole Edvin Tangen

– Politibilen ble torpedert to ganger i løpet av natta i forbindelse med biljakten. Ingen av politifolkene ble skadet, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Arve Bjerke.

Det var etter melding om innbruddsforsøk i et industriområde på Geithus at politiet tok opp jakten. Føreren av denne bilen kjørte inn i politibilen flere ganger i forsøket på å slippe unna.

– Hvor høy var farten da bilen ble truffet?

– Det er litt usikkert, men det ble i hvert fall store skader på politibilen. Første gang ble den rygget på, andre gangen ble den kjørt på i front.

Politibil fikk store skader i biljakt i Krødsherad

Politibilen måtte hentes av redningsbil og fraktes bort etter hendelsen.

Foto: Ole Edvin Tangen

Brukte spikermatter

Han forteller at de to personene de jakter ble observert da de forsøkte å gjøre innbrudd.

– Det var to personer i hvite kjeledresser, med noe foran ansiktet, som forsøkte å skjære seg gjennom ei dør. Det var et vitne som så dette og varslet politiet. Dermed startet biljakten, forklarer Bjerke.

Politiet brukte også spikermatter i jakten på de to.

– De kom ikke akkurat der hvor vi hadde vært. I området vi mistet bilen er det fullt av skogsbilveier, sier operasjonslederen.

Politiet i nordre Buskerud har hatt bistand fra nabodistriktet søndre Buskerud og politihelikopteret i jakten på de to maskerte personene.

– Nå går vi over fra grovsøk til finsøk, så hvis publikum ser en hvit Ford Transit med lasteplan med prøvekjennetegn BY200, så må de melde fra til politiet snarest, sier Bjerke.

Her stanset ferden for politiets biljakt i Krødsherad

I dette krysset i Krødsherad endte jakten for politibilen, mens bilen de forfulgte fortsatte nordover. Den vrakede politibilen er nå fjernet.

Foto: Kjell Andersen / Tips