Hopp til innhold

Vollen-drapet: Jente (15) siktet for overlagt drap

SANDVIKA/NRK: Jenta som er siktet for å ha drept en 30 år gamle kvinnelig sosionom på en barnevernsinstitusjon i Vollen i Asker er varetektsfengslet i to uker.

Åstedet Asker

HVITE ROSER: Onsdag formiddag er det lagt ut en bukett med hvite roser ved åstedet på Vollen i Asker.

Foto: Kristine Hirsti / NRK

Utvidelsen av siktelsen fra forsettelig til overlagt drap kom etter at politiet tirsdag hadde gjennomført et langt avhør med 15-åringen.

Hun ble onsdag ettermiddag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll i Asker og Bærum tingrett, slik aktor Iselin Håvarstein ba om. Jenta kan imidlertid ha kontakt med sin nærmeste familie.

– Det var som forventet ut fra det som har skjedd i dag og i går. Hun har det nå greit etter forholdene, sier advokat Cecilie Nakstad, som forsvarer jenta.

15-åringen har erkjent straffskyld for forsettelig drap, men ikke for overlagt drap. Nakstad vil ikke si noe om hvorfor hun har gjort dette.

På grunn av jentas unge alder og sakens alvorlige karakter foregikk fengslingsmøte for lukkede dører.

Terje Korneliussen, Iselin Håvardsstein

I RETTEN: Bistandsadvokat Terje Korneliussen og aktor Iselin Håvarstein i Asker og Bærum tingrett.

Foto: Kristine Hirsti / NRK

15-åringen erkjente drapet

Det var natt til tirsdag at en kvinnelige ansatte ble funnet drept på en institusjon i Vollen i Asker. Den 15 år gamle jenta som er siktet for drapet var beboer på institusjonen.

15-åringen er kjent for politiet fra tidligere og har vært involvert i flere voldsepisoder.

Den drapssiktede jenta får ordinær varetektsplass, men politi og forsvarer jobber fortsatt intenst med å finne et alternativ til fengsel for den drapssiktede 15-åringen.

– Det er synd at hun blir fengslet, men både politiet og jeg har jobbet med å finne alternativer. Det har vi foreløpig ikke lykkes med. Vi har forsøkt å finne alternativer innen psykiatri og kriminalomsorgen, sier Nakstad til NRK.

Politiet vil si noe om hvorfor de har utvidet siktelsen til å gjelde overlagt drap, men sier det er et resultat av politietterforskningen. Jenta blir nå overført til Bredtvedt kvinnefengse.

Har gjort nye undersøkelser

Da NRK var på åstedet i Vollen i Asker onsdag var det lagt ut en bukett med hvite roser utenfor inngangsdøren hvor den siktede bodde og hvor drapet skjedde.

Politiet i Asker og Bærum politidistrikt var på stedet for nye undersøkelser. Eiendeler fra boligen ble båret ut av ansatte ved enheten, men ingen ønsket å snakke med pressen. NRK får opplyst at alle beboerne er midlertidig flyttet.

NRK har gjentatte ganger i dag forsøkt å få tak i fungerende leder Dag Skådinn, uten å lykkes.