Hopp til innhold

Vollen-drapet: Engasjerer privat sakkyndig

Familien til jenta som drepte en ansatt ved Vollen i Asker har engasjert en privat sakkynding i ankesaken.

Båren med den døde bæres ut fra bygget i Vollen i Asker

DREPT PÅ JOBB: Tirsdag 28. oktober 2014 ble Anna Kristin Gillebo Backlund drept på jobb Små Enheter i Vollen i Asker. Samme natt ble en 15 år gammel jente som bodde på institusjonen pågrepet og siktet for drapet.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Årsaken er at legene som nå behandler jenta mener hun er psykotisk, men

Forsvarsadvokat Cecilie Nakstad

FORSVARER: Advokat Cecilie Nakstad forsvarer den drapsdømte 16-åringen.

Foto: Sarah Pierstorff / NRK

lagmannsretten har avvist forsvarerens ønske om å oppnevne sakkyndige til ankebehandlingen, skriver Budstikka.

– Vi har engasjert en privat sakkyndig, med barn og psykoser som ekspertise, for å kaste nytt lys over tilregnelighetsspørsmålet, sier advokat Cecilie Nakstad som forsvarer den drapsdømte 16-åringen, til avisen.

Jenta ble dømt til ni års forvaring i Asker og Bærum tingrett. I tingretten ble det slått fast at hun ikke var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Hun anket straffeutmålingen på ni års forvaring, med en minstetid på seks år, på stedet. Hun ba om betenkningstid på skyldspørsmålet.

Tvangsinnlagt på sykehus

Ankesaken er utsatt på ubestemt tid på grunn av jentas helsetilstand. Skulle juryen i lagmannsretten komme til motsatt konklusjon, vil ikke jenta kunne straffes for drapet.

Den nå 16 år gamle jenta har siden desember vært tvangsinnlagt på sykehus i Bergen.

– Jenta har vært under grundig observasjon, og legene mener hun er psykotisk. Hun medisineres nå med antipsykotiske preparater. Dersom disse viser seg å ha effekt, kan det underbygge at de behandlende legene har satt riktig diagnose, i motsetning til den diagnose de sakkyndige har satt, sier Nakstad.