Mann lagt i kunstig koma etter voldsepisode

Voldsoffer er operert og ligger på Rikshospitalet.

Mann funnnet hardt skadd i Moss

Fire personer ble pågrepet i denne leiligheten i Moss etter at en mann ble funnet hardt skadd i en parkert bil.

Foto: Anders Winlund/NRK

Fem personer fra Øst-Europa er pågrepet av politiet etter at en annen mann ble funnet hardt skadd i en parkert bil på Høyden i Moss.

– Det har blitt utøvet stump vold og den skadde mannen har store skader i ansiktet og i mageregionen. Det kan selvsagt ha blitt brukt et eller annet slagvåpen, sier politiadvokat Jon Granrud til Moss Avis.

Den skadde er nå operert og ligger på Rikshospitalet.

– Han er alvorlig skadd, opplyser politiets operasjonsleder ved 19.30-tiden.

Oppdaget med skader i ansiktet

Det var en politipatrulje som oppdaget bilen i krysset mellom Rabekkgata og Varnaveien ved en tilfeldighet like før klokken 22.00 søndag kveld.

Da patruljen tittet inn i bilen oppdaget de at mannen i 40-årene satt i passasjersetet på bilen.

– Mannen satt i bilen sammen med en av de pågrepne. Patruljen oppdaget at mannen hadde skader i ansiktet. Han klaget også over at han hadde vondt i mageregionen. Vi har ikke fått noen uttalelse fra legene som har undersøkt ham, så vi kan ikke si noe nærmere om hva slags skader han har fått, sier politiadvokat Jon Granrud.

Pågrepet ble sendt til legevakt

Den fornærmede mannen ble søndag kveld sendt til Sykehuset Østfold i Fredrikstad, men har nå blitt overført til Oslo universitetssykehus hvor han er lagt i kunstig koma.

Mannen som satt i bilen sammen med den skadde fortalte at de to hadde vært i en leilighet. Politiet valgte å undersøke leiligheten, og fant fire andre personer som også ble pågrepet.

Varnaveien

En politipatrulje oppdaget bilen da den stod parkert i krysset Varnaveien/Rabekkgata.

Foto: Anders Winlund

– En av de fire var skadet og ble sendt til legevakt, men er allerede utskrevet, sier Granrud.

Ifølge politiadvokaten skal alle de involverte personene være fra Latvia, men han kan foreløpig ikke si noe om personene er kjent av politiet fra tidligere.

– Vi har heller ingen opplysninger om at bilen var stjålet, men per nå er det ingenting som tyder på det, sier han.

Avhøres med tolk

Etterforskningen av saken pågår for fullt mandag formiddag. Politiet har blitt nødt til å bruke tolk under avhørene av de involverte for å få klarhet i hva som har skjedd.

– Når mannen som ligger på sykehus kan avhøres vet jeg ikke. Vi vil også undersøke både bilen og leiligheten, uten at vi nå kan se at det er et åsted for en kriminell handling.

Granrud sier til NTB at det foreløpig har kommet svært lite ut av de første forsøkene på avhør.

– Avhør pågår fortsatt, opplyser politiet til NRK.no mandag kveld.